Ufuk Soylemez

Hurriyet'in haberine gore Ufuk Soylemez "Bu yıllardır ülkenin, Hazine'nin, milletin adeta kanını emen, yüksek faiz-düşük kur-kısa vade şeytan ücgeninde, Türk ekonomisinin yeniden kaybolmasıdır, teslim olmasıdır. Birkaç tane kapkaçı fon ile uluslararası ve yerli tefecinin elinde 70 milyonluk ülkenin ekonomisine diz çöktürmesidir."

Yatırım Fonları Nedir?   Altın Fonu Nedir  Komünist Nedir  Komünizm nedir?  Kapitalizm Kapitalist nedir

Vay beeee, adamin soyledigine bakin. Ufuk Soylemez dedigimiz zat 1995-1999 yillari arasinda ekonomi yonetimin icinde olan bir kisi. Icine girdigimiz bu cukuru (Demirel'in actigi) derinlestiren kisilerin basinda gelir kendileri. Kendisi ekonomiyi yonetirken yuksek faiz-dusuk kur- kisa vade seytan ucgenini "basariyla" kullanmistir. Simdi de cikmis utanmadan ekonomi yonetimini yaptigi bu hatadan oturu elestiriyor.

Size dusmez hukumeti elestirmek, akli sira beyaz atli kurtarici prens rolune soyunuyor. DYP'nin oyu anketlerde %9'lar civarinda cikiyor ya, suna bir omuz verelim yukseltelim cabasindalar. Suna inaniyorum ki, bu hukumet ne kadar hata yapsa da alternatifleri olan CHP, MHP, DYP'den cok daha iyi bir yonetim gosterir. Biz bu eski politikacilarin neler yaptigini daha once gorduk, cogu kisinin dedigi gibi "biz bu filmi daha once izledik". Akillari sira "kenarda bir sure daha beklersek halk bizim ne mal oldugumuzu unutur ve bir dahaki secimde biz de parlamentoya tekrar gireriz" stratejisini uyguluyorlar. Aslinda Baykal bu stratejiyi uygulayarak bir bakima basarili olmustu, neden olmasin degil mi?

Neyse, politik yorumlari Izlenimlere birakiyorum.