Tüsiad: Türkiye Kriz Yaşamıyor, Altından Ne Rekorlar Çıkacak

TÜSİAD: Türkiye, şu anda bir kriz yaşamıyor (Dünya)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basına kapalı olarak gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü.Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Boyner, geçen haftadan itibaren Hükümet ile 2011-2015 yasama dönemine ilişkin beklentilerini paylaşmaya başladıklarını anımsattı.Bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bu çerçevede kendi yaptıkları hazırlığı aktardıklarını belirten Boyner, "Türkiye'nin yeni dönemdeki öncelikleri 5 ana başlıkta sıralanıyor. Onları Sayın cumhurbaşkanı ile de istişare etme imkanı oldu. Demokratikleşme, AB üyeliğine yakınlaşmış, sürdürülebilir büyümeye geçmiş, düşük karbon ekonomisine geçmeye hazırlanan ve daha üretken bir Türkiye konularında kendisiyle istişarede bulunduk" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü "kriz teğet bile geçmeyecek" açıklamalarının sorulması üzerine Boyner, şunları söyledi:"Türkiye'nin önünde bu dönemde çok önemli, 'ince ayar' dediğimiz, yapması gereken reformlar var. Türkiye halihazırda ticaret açığı olan bir ülke. Biz maalesef ithal ettiğimiz kadar ihraç edemiyoruz. Demek ki bizim sanayi modelimize bakmamız gerekiyor. Türkiye içinde daha fazla katma değer üretiyor olmamız lazım. Bunun için yapılması gerekenler var. Bu da enerji liberalizasyonundan tutun da eğitimde yapılacak birtakım reformlara kadar çok geniş bir reform penceresini içeriyor. Bizim bence esasen orta ve uzun vadede odaklanmamız gereken yer burası. Şu anda Türkiye bir kriz yaşamıyor, bunu çok net söylemek lazım.


Acaba 'altın'dan ne rekorlar çıkacak! (Habertürk)

Yıllardır yükseliş trendini koruyan ve yatırımcısını hep sevindiren altın, riskten kaçan paranın güvenli limanı olma özelliğini sürdürüyor. Özellikle 2008 krizinden sonra global ekonomideki hipertansiyonun bir türlü kontrol altına alınamaması bu limana kaçışı her geçen gün hızlandırıyor. Son günlerde fiyat hareketlerindeki agresif seyir de bunun ispatı. Elbette, bu değerli metalin karşısına bazı rakipler çıkabiliyor. Gümüş, pamuk ve İsviçre Frangı gibi.
Fakat, hemen hemen son 10 yıldır aralıksız yükselen bu madeni tahtından edecek bir rakipten söz etmek için ise erken. Altın, özellikle dolardaki zayıf seyrin, Euro Bölgesi'ne yönelik kaygıların etkisiyle tırmanışını sürdürüyor. Fakat bundan soraki süreçte altındaki yükselişin sürüp sürmeyeceği asıl merak edilen konuların başında yer alıyor. Bu nedenle öncelikle yabancı fonların yatırım stratejini ve altına yönelik beklentilerini, tahminlerini tespit etmeye çalıştık. Ayrıca, altının kalbinin attığı yer olan Kapalıçarşı esnafının da beklentilerini öğrenmeye çalıştık. Her iki taraf da'yükseliş bir süre daha devam edecek' diyor...


Kıbrıs Rum kesiminin kredi notu düşürüldü (Radikal)

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Kıbrıs Rum kesiminin kredi notunu düşürdü. Moody's yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum Kesimi'nin elektriğini sağlayan Vasiliko elektrik santralinin devre dışı kalmasına yol açan 11 Temmuz'daki patlamanın ekonomiye etkisinin yarattığı kaygılar nedeniyle “A2” olan kredi notunu iki basamak düşürerek “Baa1”e indirdiğini bildirdi. Vasiliko elektrik santralinin devreden çıkmasının Kıbrıs Rum Kesimi'nin mali pozisyonu konusundaki kaygıları güçlendirdiğine işaret edilen açıklamada, patlamadan sonra “siyasi ortamdaki gerginliğin artmasının” planlanan ekonomik reformların ertelenmesi ya da gevşetilmesi riskini yükselttiği vurgulandı.


TOKİ 9 şehre daha stat yapıyor (Zaman)

Galatasaray futbol takımının İstanbul'da maçlarını oynadığı Seyrantepe Stadı'nı bitiren Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye'nin 9 şehrine daha yeni statlar yapmak üzere kolları sıvadı. Yeni stat yapılacak şehirler Eskişehir, Gaziantep, Sivas, Trabzon, Mersin, Malatya, Hatay, Batman ve Afyonkarahisar. Sivas'a 33 bin, Trabzon'a 40 bin kişilik stat yapılıyor.Galatasaray'a tahsis edilen 52 bin seyirci kapasiteli Seyrantepe Spor Kompleksi'ni tamamlayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 8 ilde toplam 211 bin seyirci kapasiteli 9 stadyum daha yapımını programına aldı. Tamamlanan Seyrantepe Spor Kompleksi de dahil edildiğinde, TOKİ, 9 ilde, toplam 263 bin seyirci kapasiteli 10 stadyumu, Türk futboluna ve sporuna kazandırmış olacak. Eskişehir'de yenilenecek stadyumun kapasitesinin beli olmasıyla TOKİ'nin yaptığı stadyumların kapasitesi 10 ilde 300 bine yaklaşacak.

0 Yorum Var.: