Abdullah Gül’ün Twitter Hesabı, Web Sayfası, Adresi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir yeniliğe imza atarak Amerikan malı Twitter’da hesap açmış, aynı Amerikan başkanı Obama gibi internet üzerinden halkla iletişim kurmaya başlamış. Obama’nın bunu yapmasının sebebi söylediklerini ve mesajını filtreleyerek halka ileten, bazen iletmeyen bazen de çarpıtan medya ile uğraşmaktansa kendisi direkt vermek istediği mesajı twitter aracılığı ile göndermek istemesidir.

Türkiye’de de benzer şekilde, belki de daha fazla medya pisliğe battığı için Abdullah Gül’ün bu davranışı oldukça mantıklı. Abdullah Gül’ün twitter hesabı, web sayfası ve adresi şöyle: http://twitter.com/ekonomiturk

Bu yazıyı yazdığımız sıralarda Abdullah Gül’ün 784 tane izleyeni varmış. Bence fazla değil, izleyenlerin sayısına aldanıp da kitap falan yayınlamaya kalkmasın. Kitap falan yazsa o 784 izleyenin 30 tanesi ya kitap alır ya da almaz. Abdullah Gül’e izleyen sayısını arttırması için de bir tavsiyede bulunayım: sayfasına Deniz Baykal video linklerini koysun, bir günde ziyaretçi patlaması yaşar (yok Deniz Baykal’ın Skandal Seks Videolarını değil, diğer videolarını koysun, insanlar video kelimesini duyunca neye tıkladıklarına bakmıyorlar bile :))

7 Yorum Var.:

Düşünce dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yavuz Karaburun dedi ki...

Düşünce kızcak şimdi demeye gelmiştim ben de tam...

Alper dedi ki...

yandaş medya ne güne duruyor?

Düşünce dedi ki...

güzel insan yavuzselimk :) ben bu yazımda bahsettiğin gibi bir eleştiri ve bir düzeltme yazısı yazmıştım sonra bir cümleyi eksik yazdığım için yorumu sildim. cumhurbaşkanının twitter adresi yanlış verişmiş doğrusu cbabdullahgul dür . tabi sizin gibi engin araştırmacı allemeü-i kübralar daha iyi bilir.

yani ekonomitürk googleden yanlış bilgi almış tıpkı insanları deniz baykalın kaseti ile siteye çekip iktisat kitabı reklamı yaptığı gibi biride editörü aynı mantık ile yanıltmış :))

Cuneyt Kazokoglu dedi ki...

Battikca batiyorsun Inan, fakat farkinda degilsin. Gel yol yakinken birak bu ciglikleri, zirtapozluklari, köylü kurnazi tavirlarini. Baska bir yerde bana demissinki:

Degerli zamanini harcayarak guzel yazilari sen yaz, biz senin blogunu ziyaret edelim, niye sikayet ediyorsun ki?

Merak etme, ben 2001'den beri su anda Türkiye'de alaninin en önde gelen yayin organi olan ve sektöründe hem Türkiye hem de dünya capinda taninan bir internet sayfasini 3-5 arkadasimla beraber götürüyorum. Gecelerimi feda ederek, bos vaktimi harcayarak. Bunun disinda parami kazandigim isim de var. Bu internetteki yayindan sadece o etkinligimizn giderlerini karsilayacak kadar kazaniyoruz, hepimize de cok güzel bir manevi tatmin oluyor, isimizin yaninda muhtesem bir ugrasi oluyor.

Senin blogun bizim sayfa kadar yasli degil, sana bir tecrübemi söyleyeyim: Uzun vadede daima kalite kazaniyor. Senin sayfayi bu sekilde rezil ederek ziplattigin anlik istatistiklerin sana seneye hicbir faydasi olmayacak. 3-5 günlük mastürbasyon yapiyorsun kendine. Önemli olan "sustainability", uzun soluklu, kaliteyi düsürmeden yayin yapabiliyor musun? Yoksa haftada bir o haftanin -mümkünse cinsel icerikli- magazin basligini koy bir sekilde, ziplat dur istatistiklerini.

Eger amacin gercekten kitap cikarmada anlattigin, bu sayfayi acarken sayip döktügün gibi daha ziyade manevi temellere dayanan bir amacsa, ki ben öyle olduguna inaniyorum, yanlis yoldasin. Ha dersin ki ben kisa zamanda ne kadar cok reklam geliri elde edebilecegime bakarim, nitelikli okuyucuyu ne yapayim, o da tabii bir tercih. O zaman ama yeme bizi böyle "kitabim satmiyor" vs. diye vizildamalarla.

Evet, hayatta her seyin bir karsiligi olmali, senin buraya bos vaktini harcayip adam gibi yazi yazmanin da. Fakat bu karsiligi illa maddi olarak beklersen burasi degil dogru yer, o zaman birak blog olayini TurkishTime'da kal, ya da harbiden kapa bu sayfayi sirf parali sayfayi calistirmaya ugras.

Günlük, kisa vadeli istatistik ziplatmalar gözünü kamastirdigi icin görmüyorsun ama orta-uzun vadede bloga cok daha fazla zarar veriyorsun.

Yazik.

Editor dedi ki...

Dahte,

Blogda sitenin idaresiyle ilgili daha once yazdigim yazilari, verdigim bilgileri ve yorumlari okumadan akil veriyorsun. Hala reklam gelirlerinden bahsediyorsun.

Eger yardimci olmak konusunda ciddiysen once ne yapmaya calistigimiz konusunda bilgi edin (hepsi websitesinde var, bir kere daha aciklamaya harcayacak zamanim yok), ondan sonra da bir mail at detaylica konusalim.

Dusunce,

cbabdullahgul ismini Aksam gazetesinde gordum de hic gercekci gelmedi bana...

Düşünce dedi ki...

gerçekçi duruyor mu durmuyormu bilmiyorum ama dün akşam cumhurbaşkanlığı basın kaynakları bu adresin doğru olduğunu söyledi. aynı zamanda haberturk,ntv gibi haber kanalları da bu şekilde olduğunu tekrar tekrar belirttiler. yine de başka daha güzel isim bulunabilir miydi diye sormadan edilmiyor tabi ama gerçek adres bu.