İMKB Almanya ile Ortak Endeks Kuracak, Konut Alacaklar Dikkat!

İMKB, Almanya ile ortak endeks kuracak (Radikal)

Hisse senedine dayalı repo piyasasının ekim ayında hazır olacağını belirten İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, Yunanistan'ın ardından Almanya ile ortak endeks kurulacağını ve lisansın 1-1.5 ay içinde çıkacağını söyledi.Almanya’nın ardından Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Mısır’la da çalışmaların sürdüğünü ifade eden Erkan, “Ancak Rusya’da borsa birleşmesi, Mısır’da siyasi gelişmeler nedeniyle iki ülkede aksamalar var. Emirlikler ile çalışmalar devam ediyor" dedi. İMKB , Atina Borsası ve Stoxx işbirliği ile oluşturulan Türk- Yunan Ortak Endeksi, yeni finansal ürünlere temel oluşturmak ve piyasa katılımcılarına, İMKB ve Atina borsalarında işlem gören hisse senetlerine daha düşük maliyetlerle yatırım yapma imkânı sağlamak amacıyla oluşturulmuştu.


Konut alacaklar dikkat! (Habertürk)

Konut kredilerindeki maliyet artışının faizlere yılın ikinci yarısında ciddi anlamda yansıtılması öngörülüyor Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, yaptığı açıklamada, konut kredi pazarının 2010 yılını 57,5 milyar lira bakiye ile kapattığını, bu rakamın 2011 yılı birinci çeyrek dönem sonunda yüzde 8'lik büyüme ile 62 milyar liraya ulaştığını hatırlatarak, konut kredi pazarının 2010 yılının son çeyreğinde yüzde 11 büyüdüğü dikkate alındığında büyüme hızında bir miktar yavaşlamadan bahsedilebileceğini kaydetti.
Mevduat zorunlu karşılıklarının artırılmasının beklendiği üzere kredi faizlerinin yükselmesi ile sonuçlandığını belirten Tözge, bireysel kredi fiyatlamalarında sektör genelinde bir yükselmeden bahsedilebileceğini, paralelde konut kredileri yıllık faiz oranlarında da sene başına göre 60 baz puana yakın artışların söz konusu olduğunu ifade etti.Maliyet artışının tüketicilerin ödeme gücünü doğrudan etkilediğini, bunun da arzu ettikleri miktardan daha az kredi kullanabilmeleri anlamına geldiğini kaydeden Tözge, bu nedenle maliyet artışlarının konut kredisi kullanım iştahını da azaltacağına dikkati çekti.


12 bin işe 35 bin lise mezunu aranıyor (Star)

Şu anda Secretcv’de 35 bini aşkın lise mezununu istihdam etmek üzere 12 bine yakın ilan bulunuyor. Lise mezunu çalışan aranan şehirlerin başında İstanbul geliyor. İstanbul’u sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Tekirdağ izliyor. Şirketlerin sırasıyla satış, mağaza, muhasebe, zincir mağazalar, hakla ilişkiler, hastane ve idari işler bölümlerinde istihdam edilmesi planlanan bu 35 bin kişinin ortalama iki ay içinde görevlerine başlaması bekleniyor. İşe alımları gerçekleşen adaylar müşteri temsilcisi, idari işler çalışanı, süpervizör ve satış temsilcisi gibi pozisyonlarda çalışmaya başlayacak. Ayrıca ilanlar sektörel açısından incelendiğinde, sırasıyla mağaza-cılık/perakendecilik, tekstil, sağlık, hizmet, inşaat, bilgi teknolojileri, turizm ve bankacılık sektörlerinde lise mezunlarına duyulan ihtiyacın devam ettiği de görülüyor. Secretcv.com’-da aynı zamanda 4 bine yakın meslek lisesi mezununu istihdam etmek üzere bin 300’ü aşkın ilan da bulunuyor.


MB döviz rezervi 93.8 milyar dolar oldu (Dünya)

Brüt döviz rezervleri 1 milyar 605 milyon dolar arttı. Merkez Bankası' nın brüt döviz rezervleri bir haftada 1 milyar 605 milyon dolar artarak 10 Haziran 2011 tarihi itibariyle 93 milyar 805 milyon dolara yükseldi. Brüt döviz rezervleri, 3 Haziran 2011 tarihinde 92 milyar 200 milyon dolar düzeyindeydi. Merkez Bankasının söz konusu tarihte 97 milyar 557 milyon dolar olan toplam rezervleri ise 99 milyar 162 milyon dolara çıktı. Söz konusu rezervin 5 milyar 357 milyon dolarını yine altın oluşturdu.

0 Yorum Var.: