ERTELENMİŞ TALEP Nedir?

Türkiye'de cep telefonu tüketicilerinin cihaz değiştirme sürelerinin 18 aydan 24 aya çıktığı bildirildi.
Krizle birlikte özellikle lüks tüketim mallarındaki talep ertelenmesi yaygın bir gelişmedir. Son dönemde teknolojideki gelişmelere ve bizim ne derece gösterişe meraklı bir toplum olmamıza rağmen cep telefonu değiştirme süreleri Avrupa ortalamasına gelmiş.

Reeskont Nedir Bütçe Nedir Aritmetik Ortalama Nedir Hisse Senedi Nedir Bilanço Nedir

Bizim gibi tüketim alışkanlığı çok güçlü olan toplumlarda lüks mallarına olan ertelenmiş talep sonradan ortaya çıktığında ciddi bir balon oluşturur. 2005 yılını hatırlayalım deprem nedeniyle evlerini değiştirmek isteyenler krize takılmış krizin etkisinin atlatılmasıyla bir emlak balonu oluşmuştu.

Akreditif Nedir Tahvil Nedir Broker Nedir Portföy Nedir

İşte benden size tüyo iş yapmak istiyorsanız önümüzdeki dönemde böyle ertelenmiş talebin ortaya çıkacağı sektörleri seçin. Şimdiden o taraflara yönelmekte fayda var. Eğer ekonomide beklenen toparlanmanın olacağını istihdamda düzelmenin görülebileceğini düşünüyorsanız demekki cep telefonu sektörü uygun. Halen dipten çıkmamış ama çıkma potansiyeli her zaman yüksek olan bir sektör. Ancak ekonomide beklenen toparlanma olmaz yeni bir resesyon ya da durgunluk dönemine girilirse terste kalabilirsiniz de. Ne kadar risk o kadar getiri yani...

Tutumluluk Nedir Varlık Barışı Nedir Evrim Teorisi Nedir Reyting Nedir

NOT: Hane halkı harcamaları gösteriyorki biz bu krizde otomobil, mobilya, beyaz eşya gibi harcamalarımızı ertelememişiz. Alkol tütün kullanımımızı da kısıtlamamışız hatta toplu taşıma yerine özel arabalarımızla işe gidip gelmeye devam etmişiz çünkü nette araç akaryakıtlarında artıştayız. (LPG, motorin ve benzinler toplamında) Ama mesela çocuklarımızın eğitiminde bir ertelemeye gitmişiz. İşte siz artık kendinize uygun potansiyel bir ertelenmiş talep taşıyan sektör buluverin.

0 Yorum Var.: