Embesil Ne Demek, Zihinsel Engelliler Öğretmenliği

Embesil ne demek, moron nedir, zihinsel engelliler öğretmenliği diye bir meslek var mıdır diye merak ediyorsanız hemen söyleyelim geleceğin en fazla ihtiyaç duyulan mesleklerinden bir tanesi finansal konularda embesillik yaşayan zihisel engelliler için öğretmenlik olacaktır. Embesil ne demek bir örnek vererek açıklayalım. 1990 yılında NBA seçmelerinde 1. (birinci) sıradan seçilen ve 1991 yılında da “Yılın Çaylağı” ödülünü alan Derrick Coleman iflas etmiş. 15 (on beş) yıl NBA’de top koşturan, bu süre içerisinde milyonlarca dolar para kazanan Coleman emekli olduktan sonra yaptığı “yatırımların” zarar etmesinden dolayı $4,7 milyon borcunu ödeyememiş.

Serveti ise sadece 1 milyon dolar olan finansal embesil Coleman’ın mal varlığı arasında $20 bin değerindeki 1957 Buick üstü açık otomobil, $5 bin değerinde 1970 Chevy Nova, ve 1997 yapımı $50,000 değerinde Bentley marka otomobil yer alıyormuş. Bentley zenginlerin otomobilidir, Coleman da çok büyük bir servete sahip olduğu için 13 yıldır Bentley’e biniyormuş. Ayrıca 2 tane de SeaDoo marka deniz motoruna da sahipmiş embesil basketbolcumuz.

Finansal embesillere zihinsel engelliler öğretmenliği yapacak arkadaşların bilmesi gereken ilk şey hayatınızı bir kere garanti altına aldıktan sonra embesil kararlar vererek sıfırı tüketmemektir. Teorik olarak embesil IQ’su 26 ile 50 arasında olan zihinsel engelli kişilere verilen isimdir. Coleman ise tüm kazancını kürklere, ultra lüks otomobillere, ve pahalı oyuncaklara harcayarak embesil olduğunu göstermiştir. Bilinçli tüketici olun, paranızı çarçur etmeyin, yoksa moron nedir başlıklı yazımıza siz de konu olursunuz. Moron da IQ’su 51-75 arasında yer alan embesillere kıyasla üstün zekalı kişilere verilen isimdir.

Alaycı üslubumuzu bir kenara bırakalım ve bir noktaya açıklık getirelim. Eleştirdiğimiz bir kişinin risk alıp para kaybetmesi değildir, eleştirdiğimiz risk almak zorunda olmayan bir kişinin belki de risk aldığını bile bilmeyerek milyonlarca dolarlık bütün servetini kaybetmesidir. Bireysel finans projemize katılacak arkadaşlar yanlış anlamasınlar. Embesil ne demek, zihinsel engelliler öğretmenliği yazımızın amacı sadece finansal olarak gerçekten embesilce karar veren eski milyonerlerle dalga geçmektir.

0 Yorum Var.: