Bireysel Finans Projesi B Versiyonu

Bireysel Finans Projesi kapsamında gerçekten borç içerisinde yüzen ve bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olan arkadaşlarla çalışmak istediğimizi daha önce açıklamıştık. Bu arkadaşlara bir çeşit finansal komando eğitimi vereceğimizi, ve onlardan da gerektiğinde ayı mağarasında yatıp, yerlerde sürünmelerini ve böcek, yılan ve yüksek proteine sahip kurtlardan yemelerini bekliyoruz. Teşbihte hata olmaz. Bu kişilerden bir yandan harcamalarını sonuna kadar kısmalarını beklerken, bir yandan da iki üç işte birden gece gündüz çalışarak gelirlerini arttırmalarını bekliyoruz. Internet bağlantı ücretleri de normalde kesmelerini istediğimiz harcamalardan bir tanesi olduğu için ve onlardan da tecrübelerini açacağımız bir blogda herkesle paylaşmalarını istediğimiz için 6 ayın sonunda kendilerine 100 TL ödeme yaparak internet bağlantı masraflarının sübvanse edeceğimizi de belirtmiştik.

Biz bu kişilerden gelecekte borçlarından kurtulmak isteyen kişilere örnek olacak birer bireysel finans kahramanı yaratmak istiyoruz. Bireysel finans üzerine yazacağımız ikinci kitabımızda da bireysel finans projesine katilan bu kişilerin tecrübelerini detaylı biçimde anlatıp diğer insanlara da yol göstermeyi planlıyoruz. O yuzden bu kadar kati bir program uygulamayi planliyoruz.

Kafamızdaki bu şablona uyan bir kaç arkadaş başvuru yaptı ama başvuruların çoğunluğu büyük borç içerisinde olmayan ama ay sonunu zor getiren arkadaşlardan geldi. Ben de bu arkadaşları açıkta bırakmamak için Bireysel FInans Projesi B versiyonunu geliştirdim. B versiyonunda katılımcı arkadaşlardan beklentimiz sadece istekli olmaları ve bilgilerini, tecrübelerini, hedeflerini ve düşüncelerini açacağımız blogda samimiyetle günlük olarak paylaşmalarıdır. Biz kendilerine email ve telefon ile yol göstereceğiz ve hedefleri ile örtüşen bir yol haritası çızeceğiz. Projemizin bütçesi sınırlı olduğu için bu gruptaki arkadaşlara proje bitiminde ekstra bir ödeme yapmayacağız. Ancak kendilerini diğer üyelerimizin 6 ay için $39 ödeyerek üye oldukları Ekonomi Türk 2 blogumuza ücretsiz üye (bkz.blog nedir) yapacağız.

Eğer siz de Bireysel Finans Projesi B Versiyonuna dahil olmak istiyorsanız bize turkekonomi gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Projemizin başlangıç tarihini 1 Mayıs Fırsattan Istifade Taksimde Dükkan Camı Indirme Bayramı olarak belirledik. Acele edin.

1 Yorum Var.:

Hüseyin MEÇO dedi ki...

borç kapatma tecrübesi.

1.karar aldıktan sonra hayattan kopacaksın.
2.çekilmez olmayacaksın.hayatı kendine sinir stres yapmayacaksın.aksine daha sabırlı,azimli,çalışkan,sevecen,dar düşünceli değil geniş insan olacaksın.
3.çok çalışkan olacaksın.2.iş şart bulabilirsen 3.iş olmalıdır.
4.ev yapan kilo verir.zayıflar derler.zengin kahvaltıya veda.öğünlerde gıda eksiltmesi olmalı.kasıtlı.inatla.
5.akraba ve arkadaş ziyaretleri bıçak gibi kesilmelidir.bayramlarda ve düğünlerde hediye verilmemelidir.
6.gazete,dergi alınmayacak.sinema ve tiyatroyu unut.
7.giyim kuşam sadece ihtiyaç olduğunda alınacak.
8.asıl bu dönemde hiç hastalanmayacaksın.
9.gelen faturaları cidden en aza indirmek için tam radikal kararlar alınacak.
10.işine sabahları araç ile gidilecek dönüş mutlaka yürünecek.iki vesayit ise mutlaka aylık abonman kullanılmalıdır.

hiçbirisinden taviz verilmeden uygulanmalıdır.1995 2001 arası uygulanmıştır.başarı sağlanmıştır.

2001 den sonra arkadaş ve dost çevresi tekrar kazanılmış.zinde bir insan olarak veda edilen hayata dönülmüştür.