Siyasi Parti Projesi

Ben de Turkiye'de niye bu kadar cok siyasi parti var diye kendi kendime soruyordum. Nihayet tatminkar bir aciklama buldum. Iki tane faktor var. Birincisi Turkiye'deki secmenlerin neyin dogru neyin yanlis oldugunu cok fazla ayirt edememesi nedeniyle ulkeyi yonetecek derinlige sahip olmayan kisileri derinlige sahip kisilerden ayirt edememesi. Isin talep kismini bu sekilde acikliyorum. Isin arz yonunde ise cok fazla gizem yok. Siyasi partilere her yil hazine tarafindan yapilan maddi "yardimlar" cok ciddi rakamlara ulasmis. Bu sene neredeyse 100 milyon, gelecek sene ise 300 milyon YTL. Oha falan oldum yani!!

Ortada bu kadar buyuk bir pasta oldugunu gorunce hemen bir proje gelistirdim. Kim uygulamak isterse uygulasin ama ilk tercihim Izlenimlerin yazari Fethi Bey. Sizi merakta birakmayayim ve hemen projenin detaylarina geceyim. Bu siyasi partinin sadece bir tane stratejisi olacak. Bu parti tek basina iktidara geldigi takdirde devlete tam tamina 5 milyon yeni devlet memuru alarak hem acik issizlik hem de gizli issizlik problemini cozmeyi vaad edecek. Bu siyasi partinin ilk ve en onemli amaci bu olacak. Simdi Turkiye'de devlet 100 tane eleman alacagiz dedigi zaman binlerce kisinin bu pozisyonlar icin rekabet ettigini biliyoruz. Bu acikladigimiz 5 milyon kisilik kadro icin de yaklasik 15 milyon kisinin ilgi gosterecegini dusunuyoruz. Turkiye'de calisma ve oy verme yasinda olan yaklasik 40 milyon secmen var, ancak bunlarin yaklasik 22-23 milyon kadari is sahibi. Geri kalan kisiler bu pozisyonlarda yan gelip yatarak maas kazanacaklarini bildiklerinden buyuk bolumunun bu 5 milyon kisilik kadroya talep gosterecegini dusunuyorum. Bu kisilerin buyuk bolumunun de bizim kuracagimiz partiye oy verecegini dusunursek, ilk asamada oylarin %40'a yakinini biz almis olacagiz.

Tutumluluk Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları    Nükleer Kirlilik    Nükleer Nedir    Fraktallar

Issiz cocuklara sahip ana babalar da cocuklarinin is sahibi olmasini isteyecekleri icin bizim partimize oy verecek ve Turkiye'de oylarin %50'sinden fazlasini alarak tek basimiza iktidara gelecegiz.

Proje basit, detaylarina girelim. Diger siyasi partilerin ortaya atacaklari en buyuk soru bu projenin finansmani sorusudur. Nasil finanse edecegiz bu 5 milyonluk ekstra isgucunu. Cevap cok basit. Ekonominin basina Gungor Uras'i getirip verdigimiz reel faizleri sifira indirerek her sene faize verdigimiz 40-50 milyar YTL civarindaki paralar 5 milyonluk istihdamin finansmanini rahatlikla saglayacaktir. Bunun yaninda sicak para ulkemizden kacacagi icin doviz kurunda bir "duzeltme" yasanacak ve Turk lirasi yeniden yabanci ulkelerle ticarette rekabet edebilir bir seviyeye gelecektir. Bu proje sizinde tahmin edebileceginiz gibi rekor seviyelere ulasmis cari acik problemini de rahatlikla cozebilecektir. 5 milyonluk ekstra devlet kadrosunda kendisine yer bulamayan vatandaslarimizda ihracata yonelik buyuyecek tarim, tekstil gibi sektorlerde is bulabileceklerdir.

Yaptigimiz bu aciklamaya itiraz edecek bir kac tane ne konustugunu bilmeyen ekonomist disinda halkimizin cogu yaptigimiz bu aciklamayi gayet mantikli bulacaktir. Neticede aklin yolu birdir, ekonomi doktorasi yapmaya falan oyle cok gerek de yoktur, hatta yapilmamasi bir israfin onlenmesi bakimindan daha faydalidir.

Ozetleyecek olursak, projemiz hem issizligi, hem cari acigi cozmekte, gelir dagilimini yoksullar lehine duzeltmekte, ve ulkemizin yillardir kanini emen yabanci sermayeye hakettigi cevabi da vermektedir. Nihayet halkin yaninda olan ve halkin konustugu dili konusan bir parti geliyor: Populist Parti.

5 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Kurun rekabetçi seviyeye gelmesinin populizmle ne alakası var yahu?

kerem

Blog Sahibi dedi ki...

Ben de oyle dusundum ama biliyorsunuz bizim milletimiz kisa isimleri daha cok seviyor, AK parti gibi. Bizim parti de PP (yabancilar pipi diye okuyacak mesela!!) olacak. Yoksa Populist Rekabetci Parti desek soylerken mutlaka dilimiz dolasirdi. :-)

Adsız dedi ki...

Parti projeniz yerinde, bugün konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmayı düşünüyorum. Nurlu ufuklara, aydınlık yarınlara doğru şimdiden el ele, haydi güzel günlere.

İzlenimler

Adsız dedi ki...

Derhal uygulamaya geçirilebilecek mükemmel bir fikir. Bence de populist sayilmaz, böyle bir partiye populist parti ismini vermek haksizlik olur.
Su anda çok kirilgan bir noktadayiz. Istikrar ancak Ekonomix'in önerdigi bu ekonomik programla yakalanabilir. Kirilganlik yaratan üç açigi da sifirliyor bir kere. Basta cari açik. Hatta bir bakasiniz rekor seviyede sermaye ihraci yapip dünyayi sicak paraya bogabiliriz. Intikamimiz çok aci olabilir. Faizi de sifirliyoruz. Elvede siki maliye politikalari ! Bütçemizde istedigimiz kadar açik verebilecegiz. Nasolsa faiz sifir.
Bakin bu çözümde, IMF'i de tekme tokat kapiya da koyabiliyoruz. Böylece vatandaslarimizin kendileriyle gurur duyma ihtiyacini da giderebiliriz.
Politik kirilma diye bir sey olmayacak. Bütün vatandaslarimiz çalismalarina ihtiyaç duyulmayan islerine kavusacaklar. Böyle bir imkan verdiginizde hiç sizi iktidardan indirirler mi?
Bence partinin adi 'Komple Çözüm Partisi' (KÇP) olabilir. Bütün problemlerimizi sifirliyor. 'Haydi Sifirla Partisi' (HSP) de düsünülebilir. Biraz da italyan olur.
Bence keynesyen arkadaslarimiz fizibilite çalismasi yapmalilar. Çok ciddiyim. Bu firsati kaçirmayalim derim. Partimizin solagani da benden: 'Sifirla kardesim sifirla, faizi sifirla, cari islemleri sifirla, issizligi sifirla.'

ahmet çavusoglu

Adsız dedi ki...

Bu pakete potansiyel secmen kitlesine mensup kisilerin tek tek evinin kapisinden limuzinle alinip, oy sandigina goturulmesi de dahilse oldu bu is derim! Ancak hersey dahil 24 saat servisle partinin iktidar olmasi kesinlesebilir der ve o mubarek ellerinizden opmek suretiyle muridiniz olmayi talep ederim. Aman Genc Parti gibi olmasin sonumuz diye de dualarimi esirgemem yane