Rus Rublesi ve Borsasi Deger Kazanacak

Gectigimiz yaz aylarindan bu yana ara ara Rus ve Hindistan piyasalarina yatirim yaptigimi belirtiyorum. Bugun Rusya hakkinda Bloomberg'de su haberi gorunce bir iki laf edeyim dedim. Bloomberg Rusya'nin parasinin degerini dusurmek ve spekulasyonlari onlemek icin faizleri yarim puan indirerek %9'a cektigini soyluyor. Bu ne demektir soyleyeyim, Rus rublesi ve borsasi (Borsa Yorumları) deger kazanmaya devam edecektir demektir.

Ben Rus borsasina Amerika'da RSX semboluyle islem goren fon vasitasiyla yatirim yapiyorum. Haziran ayinda $22 iken almistim, sonra $18'e kadar da dustu. Bugunlerde ise $31-32 civarinda seyrediyor. Keske super borsaci olsaydim da $22'dan degil, $18'dan alsaydim ama nerede bizde o yetenek.

Altın Yorumları    UNESCO Nedir    Sosyalizm Nedir  Forex Nedir    Fraktallar  Altın Oran Nedir

Rusya'ya neden yatirim yaptim peki? Birincisi petrol fiyatlarinin yukselecegini dusunuyordum, ikincisi de rublenin dolara karsi deger kazanacagini. Iki konuda da hakli ciktim.

Bu yazi Ekonomi Türk sitesinde yayinlanmistir.

1 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

yatırım araçlarında dibi ve tepeyi bulan yetenekli kişi var mı?
bence yok.
bugün cnbc de bir yatırım uzmanı altın'nın yükselişinden nasıl fırsatlar kaçırdığını hatta hanımından da eleştiri aldığını söylüyor. ona göre altın'ın onsu 1000 doları geçmezmiş.
altın'ın onsu 1000 doları görünce elindeki altınları satmış.

mahvi eğilmezde diyorki "üzülmene hiç değmez bakır'ın yükselişinden kaç kişi yararlandıki" diyor.
siz bakır'a yatırım yaptınız mı?