Ekonomix'in Gercek Ismi

Son bir haftada 4 ayri kisi bana kimligim hakkinda sorular yonelttiler. Ben de hem onlara hem de herkese belirli sartlar altinda kimligimi aciklayacagimi su yazida belirttim.

Tutumluluk  Inovasyon örnekleri  Türev Konu Anlatımı  EFT Nedir  Olasılık nedir    Ekonomi Nedir  Hisse Yorumları  Bilinçli Tüketici

Tam tahmin ettigim gibi bir Allahin kulu da bes kurus bagis yapmadi. Demek ki ismimin bilinmesi onemli degilmis. Verdigim 4 haftadan sonra eger hala yeterince bagis yapilmamissa benden bir daha ismimi aciklamami istemeyin. Israr edenlere de ismimin "Muhittin FIRDUMAN" oldugunu soyleyecegim. Hatta bunun icin Mad Men dizisinin logosunu biraz degistirip logo da yaptim. Resmimi gormek isteyenler de yukariya koydugum logoyu kullansinlar.

Yayinlanacak kitapta da (huzurlariniza getirmeyi dusundugum projeden bir sonuc cikmazsa) Muhittin Firduman ismini kullanacagim.

Simdi bir de Muhittin Firduman'a bir ozgecmis hazirlamak lazim. Yigit Bulut gibi ortalama bir Turk cocugu olmali, halktan biri yani. Yigit olmali, lafini esirgememeli, haksizliklara baskaldirmali, mazlumun yaninda olmali. Edebiyati guclu olan biri bana bir ozgecmis hazirlarsa sevinirim.

Tesekkurler

Imza
Ekonomix, nam-i diger Muhittin Firduman

5 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

Siyasal yazılarınızda gösterdiğiniz anti aydınlanmacı (bireysellik karşıtı) ortodox laikçi tavrınız nedeniyle adınız; Muhittin pürduman yahut Munittin Verduman olsaydı daha yakışırdı kanaatindeyim.

Blog Sahibi dedi ki...

En azindan elimi sikmayan adami "bana hakaret etti" diye sikayet edip iki ay hapis cezasi yatirtan sonra da kendi dini inanclarina ozgurluk isteyenlerden ya da onlari savunanlardan degilim. Bu elestirime de dogru durust bir yaniti hala alabilmis degilim.

Unknown dedi ki...

Hangi eleştirinize yanıt istiyorsunuz, anlamadım verduman bey, İnternet bilgiye ulaşımı kolaylaştırdı fakat hangi bilgiye. 20-30 yıl önce Süleymaniye kütüphanesi, Beyazıt kütüphanesi, kesmezse iskenderiye ve avurapa kütüphanelerinde aylarca yıllarca uğraşılarak (dirsek çürütülerek) ulaşılan bilgiye bir tıkla ulaşıyorsuz. (Yada öyle zannediyorsunuz) Bu alemde hiçbir bilginin derinliği yok, temeli yok, doğruluğu teyid edilmemiş, her an ters köşeye yatma durumu söz konusu. (Enformatik Cehalet Çağı)
Şimdi örneğinizden yola çıkarak itiraf buyurduğunuz gibi bu haberi internetten almışşsınız. Gerçeğini bilmiyorsunuz. Cözümü çok basit türkiyede bu vatandaş Avrupa insan hakları mahkemesine gideceğim diye bir avukata gitse. Avukatın ilk söyleyeceği dosyayı bir inceleyeyim. olur. Siz dosyayı inceledinizmi.Türk hukuk sistemini, ilgili kanunları biliyormusunuz. Bundan bir kaç yıl önce bir parti lideri (Uzan) başbakana Allahsız, kitapsız, hırsız vs dedi. Yargıtay eleştiri kapsamında görerek ceza vermedi.
Tüm bunlardan maada ilkesel duruşunuz yok. Uluslarasası kabul görmüş hukukun evrensel ilkelerine uzaksınız. Kişisel haklar (kişi hakları) doğumla sahip olunulur. Bazı ilkeleri yahut karşı tarafın bazı inançlarını kabul ederse kendine verilmez. (Sizin fikirlerinize katılmıyorum fakat fikirlerinizi savunmanız için canımı veririm) Çaktın köfteyi. Bir bakandan yola çıkarar ülkenin büyük çoğunluğunu yaftalamanızda başka garabet.

Yani bu ve benzeri bir bakan size dokunsa, ben özgürlüklerimi kullanamayacakmıyım. Başörtülüler eğitim hakkını kullanamayacakmı. Nası iş bu. Hep duman hep duman pürduman bey. kendi verdiğiniz duman içinde yalnızca elinizin değdiklerini gerçek kabul ediyorsunuz. Onlarında hangi bütünün bir parçası olduğunu anlamadan.
Not:"iki ay hapis cezası yatırtan" diye bir kavram Türkiyede yok.Hukuk sisteminde de yatma kısmı mümkün değil.

Blog Sahibi dedi ki...

Sayin havzali,

Saglik bakaninin bu davranisini da savundunuz ya, bravo yani size. Mahkeme kayitlarina baksam sanki cikardigim sonucu degistirebilecek ne gorecegimi zannediyorsunuz? Yani, bu cocugun hapse gonderilmesi kararini hakli kilacak ne gibi bir ifadede bulundugunu dusunuyorsunuz? Ayni mantikla siz Ercan Saatciyi de hapislerde surundurursunuz Allah bilir.

Unknown dedi ki...

Huzurlarınızda saygıyla eğiliyorum hocam. dudaklarımda buruk bir gülümseme ile alemi terk ediyor güneşin battığı yöne doğru yola çıkıyorum.

Impotence, tried out on rubber facades.
Impotence puts records on: impotent songs.
Powerless, with a guitar.
But outside, finaly meshed
and composed, power has its way.