Hey özgürlük

ekonomix'in escinseller ve turban baslikli yazisinin altina kisa bir yorum yazmistim. ekonomix, bunu anasayfaya yazi olarak girmemin daha iyi olacagini soyledi. bir kez daha buyrun:

Tutumluluk  Inovasyon örnekleri  Türev Konu Anlatımı  EFT Nedir  Olasılık nedir    Ekonomi Nedir  Hisse Yorumları  Bilinçli Tüketici

zannedersem burada iki sey birbirine karisiyor. ne yaptiginin farkinda olan iki yetiskin bireye, aranizda ne halt ederseniz edin demekle; yaptiklarinizi onayliyorum ve gayet normal buluyorum demek ayri seylerdir. tipki inanci geregi kendini carsafa sarmak isteyen yetiskin bireye, bu senin hayatin ne yaparsan yap banane demekle; bunu, bakis acisina gore, faziletli ya da ilkel bir davranis olarak gormenin farkli oldugu gibi. siz baskalarinin size zarari olmayan soz ve davranislarina, bunlari mazur goremediginiz icin, tahammul edemeyip kisitlama getirmeye calisirsaniz; sizin ozgurlukleriniz kisitlandiginda yaninizda sizi destekleyecek insan bulmaniz da zorlasir. olaya bu acidan bakarsaniz, dini ozgurluklerin genisletilmesine karsi, laik kesimlerden neden direnc var anlayabilirsiniz. adamlar/kadinlar enayi mi, firsatini buldugunda kendisini bastirmayi fazilet sayacak insanlara destek olsunlar?

0 Yorum Var.: