Slayt Nedir


yukarıdaki grafikten isteyen istediğini anlasın...ben bisey demiyorum.
bu grafikte (kırmızı ok bana ait), merkezin faiz indirimlerinin sonuna geldiğinin bir kanıtı, merkezin en son kararıyla merkezin borc alma faiz oranı % 6.75 e indirildi. gosterge faizler ise 9larda şimdi. şu yazımdaki enflasyon ve buyume yorumları nedeniyle, ben merkezin bundan sonra indirime gitmeyecegini dusunuyorum. kısaca soylersek, şu yeşil filizler hem enflasyonda hem de buyume de kendini gosteriyor bu nedenle bu faizler daha fazla gerilemeyecek. merkez faizleri bir muddet sabit tutacak bence.

Nükleer Nedir    Yatırım Fonları    Taksi Şöförü   VOB nedir?  IMF Nedir   Borsa Tüyoları  Borsa Nedir  Zaman Nedir  Pi Sayısı Nedir

6 Yorum Var.:

Blog Sahibi dedi ki...

Var misin iddiaya? Bence en azindan bir kez daha indiricek.

Ayrica yaptigin tahminlerin de birbiriyle tutarli oldugu da soylenemez. Bir borsa cok yuksek diyorsun ( ki bu ekonomi rayina oturmamistir demektir), bir Merkez faizleri indirmeyi durduracak diyorsun (ekonomi rayina girmistir). Hangisi?

Hem bu iddianin galibini de bir iki hafta icerisinde ogrenebilecegiz.

tekeli71 dedi ki...

Piyasa beklentisi:kasım da 0.25 aralık da 0.25 inmesi.

Ben de bu öngörüye katılıyorum.
çümkü, enflasyonda büyük bir hareket yok.


Kurlarda beklenmedik aşırı yükselişler olursa o zaman işler değişir.

tekeli71 dedi ki...

"Türkiye'de 30 bin milyoner var
Türkiye'de 70 milyon 569 bin hesapta, 488 milyar 945 milyon liralık mevduat bulunuyor. 1 milyon liranın üzerindeki hesap sayısı 30 bin olarak belirlendi."(cnbc)
Sayın Ekonomik ne der acaba?

Hüseyin MEÇO dedi ki...

düşen eflasyonu yaşayamıyoruz.herkes borç içinde,düşük ücret ve işsizlik daha başka.kafalar karışık.bu kriz parası olan için tam bir fırsat.

akdeniz ülkelerinde en çok kanser israilde ve bizde varmış.buda ayrı bir konu.konu başlıkları ne kadar çok....say say bitmez.

aslında her kesime para lazım.merkez bankası para basmak zorunda kalır mı.

faiz konusunda ekonomix haklı.

Unknown dedi ki...

Istihdam Grafik'i gercekten ilginc.

Ama burada atlandigini dusundugum soyle bir gercek daha var.

1) Evet, 2008/Temmuz - 2009/Temmuz arasinda Turkiye'de toplam istihdam 50 bin kisi artmis gozukuyor.

2) Ama, bu artisin detaylarina baktigimizda;

Tarim İstihdami: 364 bin artmis,

Sanayi İstihdamı: 381 bin azalmis.

3) Muhtemeldir ki, sanayideki/sehirlerdeki isini kaybedenler kirsal bolgelere geri donmus olabilir. Ama buna ragmen, kaybetikleri gelirlerini ve yasam seviyelerini koruyabildiklerini sanmiyorum.

4) İstihdamki bu yapi degisikligi, daha az verim, daha az uretim, daha az gelir demek olabilir.

5) Bu durumda Merkez Bankasi dahil ekonomi yonetiminin asil bakmasi gereken, sehirlerdeki istihdamdaki gelismedir.

Sonuc: Bu durumda henuz kuvvetli bir toparlanma egilimi gorulmediginden, faiz indirimlerinin devam ettirililmesi daha dogru gozukmektedir.

Son Not: hizmetler sektorundeki istihdam gelismesi de ilginc. Mali sistem disinda istihdamda azalma var. Bu da yesil filizlerin henuz olgunlasmadigi teorisini destekleyebilir.

rourkie dedi ki...

Okla gösterdiğiniz aynı hareket mayıs ayında da yaşanmıştı, sizin grafiğinizde de görülebilir. Merkez bankası o zaman durmamıştı, bence şimdi de durmayacak. Hatta ben negative real faiz göreceğimizi bile düşünüyorum.

Saygılar.