Kimligim Konusundaki Sorular

Bugunlerde bir cok kisiden tekrardan kimligim konusunda sorular almaya basladim. Bundan 2-3 sene once kimligimi 500 TL bagis yapan kisilere aciklayacagimi duyurmustum. Bu miktar bir cok kisiye cok gelmis olmali ki fiyati duyanin kimligimi ogrenme istahi kesildi.

Yine de cok merak ediyorsaniz bu konuda son bir kampanya duzenlemeye karar verdim. Bu seferki sartlar daha hafif ve bu duzenleyecegim son kampanya olacak. Bundan sonra kimligimi para vererek ogrenme firsatiniz da olmayacak. Yan tarafa bundan sonra bize destek olmanizi kolaylastiracak bir kutu ekledim. Buradan kredi kartinizi kullanarak istediginiz miktari bizi desteklemek icin gonderebilirsiniz. Kimligimi uc sekilde ogrenebilirsiniz:

Komünizm nedir    iktisat Nedir  Devlet Üniversiteleri  Eğitim Nedir  Dejavu Nedir  Bilgi Nedir  Wifi Nedir    Teknoloji Nedir

1. Kimligimi $50 bagis yapanlara, baskalarina aciklamamalari kosuluyla, birey bazinda aciklayacagim.

veya

2. Eger 25 farkli kisi, her biri minimum $5 bagis yaparsa, kimligimi herkese aciklayacagim.

veya

3. Eger yapilan toplam bagis miktari $250'i gecerse kimligimi herkese aciklayacagim.

Bu bagislarin yapilmasi icin ongordugum sure ise 4 hafta. 4 hafta sonunda kosullar saglanmazsa kimligimi de aciklamayacagim.

Uyari: Kimligimi ogrenseniz ne olacak, ogrenmeseniz ne olacak. Ne var bunda yani. Hem boyle gizemli gizemli daha cekici olmuyor mu blog? Ben de istedigim gibi kaygisizca yaziyorum. Ismimi aciklarsam yazdiklarima da daha fazla bir ozen gostermek zorunda kalacagim ve daha diplomatik ve temiz bir dil kullanacagim. Yapacaginiz bagislari bunun bir bedeli olarak gorun.

4 Yorum Var.:

milleplateaux dedi ki...

Kitabiniz yayinlandiginda ustunde isminiz olmayacak mi? Ben kimliginizi ordan ogreniriz diye dusunmustum :)

neqx dedi ki...

Birakin gizli kalsin eger siz daha rahat edecekseniz. Bu arada biz bagislarimizi yapiyor hatta baskalarina da bagis yapmalari icin tesvik ediyoruz. Ama sizin istediginiz kurumlara mi bilemiyorum...

Unknown dedi ki...

İsmini açıklarsan blogda işin biter, akmaz kokmaz analiz yazılarıyla milletin kafası ütülenir, demedi deme.

Diğer yandan ismini açıklayıp blog işini bırakabilirsin, bu mümkün.

Yahut ismini dediğin gibi parayı bastırana açıklarsın, ama bir şartla, senin kim olduğunu başkalarına yanlış şekilde aktarabilirler, misal aslında Ahmet iseniz Mehmet derler filan.

Yoksa işin büyüsü kaçar.

Mesela beni bir ara Engin Ardıç zannediyorlardı, bilen ses çıkarmayınca problem olmaz. Hatta, herkes kim olduğunu bilse ama blogda Ekonomix kalsan yine dert değil. İşin sırrı anonimlikte.

Kitaptaki isim konusu da ilginç bir soru, şimdiden sahte bir isim üzerinde çalışmaya başlamak gerekebilir. Adem Simit, Davut Bilardo, Muhittin Fırduman, Lütfi Misci, Fahrettin Hayat gibi piyasacı ekonomistleri çağrıştıran isimleri bir düşünün.

Blog Sahibi dedi ki...

Ben en cok Muhittin Firduman ismini sevdim. Ama benim isim konusunda baska bir planim var, o gerceklesmezse Muhittin Firduman ismini kullanmam da umarim bir sakinca olmaz.