EFT Nedir? EFT ile Odeme Nasil Yapilir?

Bu yazımızda EFT nedir sorusuna cevap verip, EFT ile nasıl ödeme gerçekleştireceğinizi anlatacağız. EFT elektronik fon transferi kelimelerinin kısaltmasıdır. Yakın bir gelecekte kağıt para yerini elektronik paraya bırakacak ve herkes ödemelerini elektronik ortamda gerçekleştirmeye başlayacak. Bugün ise elektronik fon transferini bankanızdaki hesabınızdan başka birinin banka hesabına para aktararak yapabiliyorsunuz. Komisyon veriyor musunuz bilmiyorum bu işlem için. Amerika’da internet üzerinden böyle bir işlem gerçekleştirirseniz genellikle komisyon vermiyorsunuz ya da çok cüz-i bir komisyon veriyorsunuz. Uluslararası işlemlerde ise komisyon kesiliyor.

Blog nedir yazısında blogumuza üye olmak isteyenlerin yan tarafa koyduğumuz “özel üyelik ödemesi” linklerini kullanarak bize ödeme yapmasını beklediğimizi söylemiştik. Paypal veya kredi kartı ile ödeme yapmak istemeyen bazı okuyucularımız bizden EFT ile ödeme imkanı tanımamızı talep etmişlerdi. Biz de Türkiye’deki vergilerle uğraşmamak için bu işe yanaşmıyorduk. Neticede bir ara yol bulduk ve bize ödemelerde yardımcı olacak bir aracı ile anlaştık. EFT ile ödeme yapmak isteyen arkadaşlar normalde $12 olan borsa ve piyasa bülteni üyeliği için bizim size email ile bildireceğimiz banka hesabına 25 TL gönderecekler. Ödemelerde aracılık yapan arkadaş da bize $10 ödemeyi sitemizdeki linki kullanarak yapacak. Böylece Türkiye’deki yasal sorumluluklar bizim değil, aracı arkadaşın problemi olacak; harcayacağı zaman ve diğer masraflar için siz $12 yerine 25 TL gibi daha yüksek bir bedel ödeyerek bu düzenlemenin maliyetini yükleneceksiniz. Tam üye olmak isteyen arkadaşlar da $39 yerine 75 TL ödemeyi aracı arkadaşın banka hesabına EFT ile yatırarak üye olabilirler.

Bu fiyatlarla üye olmak isteyenler bana email atsınlar, ben de onlara email ile IBAN numarasını göndereyim. Daha sonra EFT ile ödeme yaptıklarının kanıtını bana tekrar atarlarsa yeni bloga üye yapabilirim.

Süleyman Demirel ne demiş? Serbest piyasalarda çareler tükenmez. EFT nedir ve EFT ile nasıl ödeme yapılır sorularına cevap verdik. Sorularınızı yorum kısmına bırakabilirsiniz.

0 Yorum Var.: