Bolu Dagi Tuneli

Hurriyet Turk vatandaslari cok seviyor, boyle haberleri cok istiyor diye "Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul-Ankara istikametine ulaşıma açıldıktan sonra Bolu Dağı'nda bulunan küçük ve büyük esnaf iş yerlerini kapatmaya başladı." konulu bir haber yapmis. Haberlere yorum birakan vatandaslarin kendilerini bir kez daha alkislayacagini dusunerek olsa gerek bu sefer baltayi tasa vurmuslar.

VOB nedir?     Taksi Şöförü   Borsa Tüyoları?   Olasılık nedir?   Enformasyon Nedir

Genellikle bu tur haberlere "evet hukumet bir sey yapsin, magdurlara yardimci olsun" seklinde gerizekali yorumlar birakan okuyucular bu sefer Bolu Daginda sahsen eziyet cekmelerinin veya kazik yemelerinin etkisiyle olsa gerek dogru yolu bulmuslar. Yorumlardan bazilari su sekilde:

Senol Sarisoy: "Bu tünel eninde sonunda açılacaktı, cok kazalar oldu, cok aileler perişan oldu o yolarda, iş her yerde bulunur, ama can bulunmaz, ayrıca ulusoy tesıslerinde 60 kişinin işsiz kalması tabiki üzüntü verici ama yaklaşık 20 yıldır 1'i 3'e satarak zaten 50 yıllık kar çıkarmıştınız.Akın akın insan gelirken 1 milyonluk bir paket cipsi 4 milyona sattılar. Etme bulma dünyası.Tunelin bu kadar geç açılmasının nedenleri ortaya çıkıyor. hızlı tren uygulamasıda bu yüzden gerçekleşmiyor. avrupa normmlarında bu yüzden yaşıyamıyoruz. birilerinin çıkarları için, 70 milyon çile çekiyor"

Erbil Keskin: "tesisler kapanmasın ama araçlar fazladan o kadar yakıt yaksın...yok yaw...sen mi veriyorsun o parayı???...bir kaşık yemeği 10 ytl.ye satarken düşünecektin...haksız kazancı bir şekilde bitirir allah...nasıl mı??? işte bele...:).."

Abdullah Uslu: "NE YANİ,60 KİŞİ İŞİNİ KAYBEDECEK DİYE,O KADAR KİLOMETREYİ İNSANLAR BOŞUNA MI KATEDECEK.NE MANTIK AMA,BİRİLERİ KURSAĞINI,KESESİNİ DOLDURACAK DİYE BENİMCEBİMDEN PARA ÇIKACAK.BUNU DÜŞÜNEN VEYA SAVUNAN RUH HASTASI OLMALI.BAŞKA ŞEY DÜŞÜNÜLEMEZ.DAKİKADA KAÇ ARAÇ GEÇİYOR,KAÇ KİLOMETRE AZ YAPILIYOR.NE KADAR ZAMAN VE YAKIT TASARRUFU YAPILIYOR DİYE TEKNİK HESAPYAPACAĞIMIZA,NEYMİŞ EFENDİM,60 KİŞİ İŞSİZ KALACAKMIŞ.HADİ CANIM.KAFA BULMAYIN BİZİMLE."

Omur Sahin: "BU TÜNELİN AÇILACAGI YILLAR ÖNCEDEN BELLİYDİ. ŞİMDİYE KADAR BU İŞLETMELER NEDEN ÖNLEM ALIP YENİ YAPILANMAYA GİRMEMİŞLER. HEP YUMURTA KAPIYA GELECEK VE BİZDE DEVLETTEN MEDET UMACAGIZ. DEGİŞSİN ARTIK BU ZİHNİYET"

Senol Sarisoy birilerinin cikar icin 70 milyon cile cekiyor demis, bizim de bu blogdan yuzlerce defa soyledigimiz seyi bir cirpida soyleyivermis. Keske Senol Bey ve Senol Bey gibiler benzer seyleri findikcilar, kartzedeler, tavukcular, vs. icin de soylese de devlet destekleri, tesvikler ortadan kalksa.

Borsa nedir?
GSYH, CPI ve GSYH Deflatoru
Fraktal nedir?

4 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

bir musibet bin nasihattan hayırlıdır derler. acaba son yaşadığımız ekonomik kriz bize çok şey mi öğrett ne. accuk pahalu öğreniruk ama öğreneceğuz,kiviracağuz bu işu caluba,dimi uşaklar :)

Adsız dedi ki...

Bence bu konuda verilen tepkinin krizle falan değil, kişilerin bütçesini direkt olarak etkilemesiyle ilgisi var. İnsanlar, tünel yokken fazladan kat ettikleri yol için harcamayı direkt kendi keselerinden yaptıkları için bu konuda epey bir bilinç geliştirmişler. Ama iş findikcilara, kartzedelere, tavukculara vs. verilen teşviklere gelince sanıyorlarki bu kesimlere verilen para kendilerinin değil. Hani parayı devlet baba veriyor ya onun için. Sanki devlet baba o parayı bizden aldığı vergilerden toplamıyor da matbaada basıyor. İşe böyle çok değil az biraz dolaylı bir ilişki girince nedense kafamız pek basmıyor. Hani bir zamanlar bir yazarımız milletimizin zeka seviyesiyle ilgili bir şeyler söylemişti. Yoksa söyledikleri doğru muydu ne?

Adsız dedi ki...

değerli insan "Hani bir zamanlar bir yazarımız milletimizin zeka seviyesiyle ilgili bir şeyler söylemişti. Yoksa söyledikleri doğru muydu ne? buyurmuşsun.

bak yavrucuğum,aptal inasanın birinci özelliği yazılanı anladığını sanmasıdır. Türkiye özelinde ise sözde aydınların yaptıkları saçma,gereksiz ve hiçbirşey ifade etmeyen tesbitlerinin doğru kabul edilmesidir. ismi önemli değil bir yazar türkler ile ilgili olarak bir tesbit yapmış ve çoğunluk bunun doğru olduğunu kabul eder. Fakat istisnasız herkes kendini hep akıllı olan yüzdelik dilime koyar.tıpki senin durumun gibi. bu durum da yapılan tesbitin hiç bir anlam ve fayda sağlamadığının göstergesidir.

içini hemen kaplayacak olan itiraz hissini dizginle! okuduğunu anlamaya çalış,yazdığının ne anlama geleceğini kırk kere düşün öyle yaz.hatasız kul olmaaaaz,hepimiz kardeşiz bu ayrılık ne diyeeee....caaay elundan ileru ciderum yeleee yaleee

krizler güzeldir. sıkıntılar çok şey öğretir. tabii anlayana

Adsız dedi ki...

Valla burada okuduğunu anlamayan biri var ama o ben miyim yoksa siz mi belli değil. Benim yazım sizin yorumunuzla değil esas yazıyla ilgiliydi. Esas yazıda yazılanları da yanlış anladığımı sanmıyorum. İnsanlar krizden gerçekten ders almış olsalardı, findikcilara, kartzedelere, tavukculara vs. verilen teşviklerde de, Bolu dağı tüneli konusunda verdikleri tepkiyi gösterirlerdi. Ben bu konularda öyle bir tepki göremiyorum. Siz görüyorsanız bir örnek verin ben de özür dileyeyim.

İkinci yorumu yazan kişi