Cozum MSP

Aksam gazetesinin haberine gore Is-Kur issizlere is begendirememekten yakinmis. Haberde soyle deniyor:

"İşsizlere iş bulmakla görevli olan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Namık Ata'dan işsizlik isyanı geldi. Ata, işsiz vatandaşlara 'iş beğendirememekten' yakındı. TBMM KİT Komisyonu'nda, kurumun çalışmaları ile ilgili bilgi veren Ata, işsizlerin büyük kısmının 'masa başı iş' istediğini, kimsenin kaynakçı ya da marangoz olmak istemediğini söyledi. Ata, 'Adamın mesleği marangozluk ama bizden büro memurluğu istiyor' diye konuştu. Genel Müdür Ata, kaynakçılık, marangozluk, elektrikçilik gibi işlerde çalışacak kişi bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, meslek lisesi mezunlarının dahi bu tür işlerde çalışmak istemediğini söyledi. Bu tür mesleklerde 'iş garantili kurs' düzenlediklerini ifade eden Ata, ancak bu kurslardan mezun olanların kendilerine önerilen işlere gitmek istemediğini kaydetti. Ata, 'Bizden istenen 44 kaynakçı için kurs düzenledik. Kursun sonunda ise sadece 23 işsiz, kendilerine bulunan işte çalıştı. Diğerleri ise kaynakçılık işini beğenmed' dedi."

Swap Nedir    Deflasyon Nedir    Bono Nedir?    Reeskont Nedir    Ekonomi Nedir    Enflasyon Nedir

Biz Milliyetci Sifirci Partisi olarak 5 milyon kisiyi devlet memuru olarak ise alacagimizi vaad etmistik. Boylece adam gibi calismak ve uretmek yerine tembel vatandaslarimiz memuriyette yan gelip yatarak para kazanabileceklerdir. Bu arada partimize uye olan ilk 5 milyon kisiye devlet kapisinda kadrolu istihdam kampanyasini da baslattigimizi buradan duyuruyorum.

Borsa Yorumları
Altın Yorumları
Borsa nedir?
Borsa nasıl oynanır
Hisse Yorumları
Ekonomi nedir
Fraktallar
Fraktal nedir?
Çernobil Faciası

5 Yorum Var.:

Deniz dedi ki...

MSP, Milliyetci Sifirlama Partisi,rumuzu kapatilan Milli Selamet Partisini cagristiriyor. Bu yasal olarak sorun cikartabilir.Cunku kapatilan partinin kisaltmasi kullanilamazmis. Basbakan devletin is kapisi olmaktan cikmasi gerektiginden bahsetmisti ama unuttu heralde. Turkiye Is Kurumu Baskaninin yakindigi frictional issizlik, Turkiye'de asil sorun Serhan Cevik'in analizinde belirttigi gibi yapisal (structural) issizlik. Bize iyi geceler, size iyi gunler. Turkiye saati 00.16

Blog Sahibi dedi ki...

Desenize o zaman partinin adi "Davulu Delen Jaguar" olamaz!!Turkiye'de serbest piyasanin ve rekabetin en yogun oldugu sektorlerden bir tanesi de politik parti piyasasi. O kadar cok parti acilip kapandi ki ortada kullanilabilecek 2 veya 3 harfi kisaltma kalmadi neredeyse. Neyse, olmazsa biz de partinin adini "Milliyetci Halkci Liberal Demokratik Jaguar Partisi" olarak degistirmeyi goz onune alabiliriz. heheheheheheh

ahmet dedi ki...

evet, giderek partimizin iktidara gelecegi kesinlik kazanmaya basladi. heyecanini simdiden hissedebiliyorum. fakat bu arada partimizin vazgeçimez üyesi, muhtemelen iktidarimizin gelecekteki ekonomiden sorumlu devlet bakani 'email recep' çitayi yükseltti. reel faizi sifirlamak yeterli olmaz eksi bes yapalim diyor. -5 reel faizle tasarruf toplama formülünü çinliler biliyormus. bizde onu ilk türk çinokologumuz (jinekolog'un bir türevi sanmayin sakin) sayin salih netfçi'nin sponsorlugunda çine göndermeye karar verdik. o simdi 'arastirmaci iktisatçi' göreviyle bizim adimizda çinde bulunuyor. havalanina iner inmez karsilastigi ilk bes yüz kisiyi 'düsük faiz yüksek kur' konusuna ikna etmis. partimiz adina çok heyecen verici bir gelisme. recep isini çok ciddiye alir. benim asil korkum fazlaca ciddiye almasi. yani istermisiniz bütün çinlileri ikna ettikten sonra tavuklari da halledecem diyerekten kümeslere dalsin. hocam kus gribi falan olursun ya. birak artik, formülü kapta gel. bu formülle yalnizca ülkemizi düzlemekle kalmayip ayni zamanda nobelide kapariz düsüncesindeyim. ve muhtemelen nobel kurulunun son verdigi ekonomi nobeli olur bu. çünkü -5 faizle para toplayarak bu bilime son noktayi koymus olacagiz. artik kesfedilecek hiç bir sey kalmayacak. belki de 'size bunlari bosa dagitmisiz' diyerekten eski nobellerde geri alinacak. kim bilir.

sen kendine iyi bak recep, tavuklardan da uzak dur.

e-recep dedi ki...

Bugün benzin alırken litresine kaç litre ödediniz Ahmet Bey? Amerika'da benzinin litresine sadece 70 Yeni Kuruş ödeyenler var. Aradaki farkın bir bölümünün Morgan Stanley'in cebine, yani Serhan Çevik'in patronunun cebine gittiğinden haberiniz var mı? Siz burada bütün bu olan biteni şaka zannederken, Morgan Stanley sizin cebinizdeki parayı hortumlamaya devam ediyor. Serhan'dan da pek memnun.

ahmet dedi ki...

yaman adamsin recep,

bizde seni burada bekliyorduk. simdi bu benzin isi nereden çikti ya ?
sen asil çin hikayelerini anlat. konuyu degistirme. -5 reel faizin sirrini ögrendi mi ? kredileri nasil fonluyorlarmis ? eger merkez bankalari basiyorsa nasil enflasyon olmuyormus ?
MSP için bu konu çok önemli. muhtemelen seni bizi A noktasindan B noktasina tasiman için ekonomiden sorumlu devlet bakani yapacagiz. ama önce su -5 reel faiz. buradan geçmeden hiç bir soruna cevap veremem.

çin nasildi ? oldukça büyük diyorlar. dogru mu ?