Benzin Zammi

Hurriyet "Benzin zammi isyan ettirdi" baslikli bir haber yapmis, haberi okumaya gerek yok hersey basligindan anlasiliyor zaten. Benzin fiyatlari 3 YTL'nin uzerine cikmis!!!

Soyleyecek cok bir sey yok; kis geldi kar yagiyor millet soguklardan sikayet ediyor. Yazin havalar sicak iken kisin gelmesini isteyenler aciklasin yuksek benzin fiyatlarini. Ihracatcilara bakarsaniz onlar bile ufak ufak sikayet etmeye basladilar. Yooook, bu sefer kurdan sikayet etmiyorlar, hammadde fiyatlari cok hizli yukselmis!!!

Bütçe Nedir    iktisat Nedir    Borsa Yorumları    Regülasyon Nedir    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri

Alti aydir burada yorum yapiyorum, bir seyin farkina vardim. Turk insani hayatta trade-off'larin oldugunu bilmiyor (trade-off'un anlami birazdan anlasilacak sabirli olun). Kaliteli ama ucuz olsun; borsa hep yukselsin hic dusmesin; riski (risk nedir?) dusuk getirisi yuksek olsun; dusuk faize kredi alalim ama faizler duserken de ev fiyatlari yukselmesin; yuksek faizli kredi kartina dayanalim, bugun dunyanin son gunuymus gibi harcama yapalim, sonra da devlet af cikarsin faiz odemeyelim; dolar kuru yukari gitsin ama benzin, araba, vs. fiyatlari yukselmesin; hep atak, baskili oynayalim ama rakibe de gol pozisyonu vermeyelim; buyuk sehirde yasayalim ama trafik sorunu cekmeyelim; bizim damat zengin, yakisikli, ve esine sadik olsun.

Ooldu, gozlerim doldu!!!

0 Yorum Var.: