Korrelasyon

Bu yaziyi yazdigim sirada IMKB endeksi %2 artida idi. 9 Haziran Cuma gunu "Korrelasyon Uzerine" baslikli bir yazi yazmis ve Turkiye ile dis piyasalar arasindaki korrelasyonun diger "uzmanlarin" soylediginin aksine cok dusuk seviyelerde oldugunu belirtmistik.

Bugun Ak Yatirim bulteninde soyle diyor: "Yurtdışı piyasalardaki olumsuz seyrin bugün bizim piyasamızda da düşüşe sebep olacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca S&P’nin Türkiye’nin görünümünü pozitiften durağana çekmesinin de piyasadaki olumsuz havayı artırmasını bekliyoruz."

Bütçe Nedir    iktisat Nedir    Borsa Yorumları    Regülasyon Nedir    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri

Piyasalarin bu yoruma verdigi cevap acik: Daha cok beklersiniz. Son iki uc gundur Merkez Bankasi etkili bir sekilde doviz kurunu kontrol altina almayi basardi; bunun neticesinde ise faizler yaklasik 2 puan dustu. Simdi bu gelismeler olurken cikip da Nasdaq dustu diye IMKB'de dusecektir seklinde temelsiz yorumlar yaparsaniz boyle madara olursunuz iste. Kredi notunun dusurulmesi haberine gelirsek, Piyasalar ulkenin kredi notunu coktandir dusurdu, faizler bosuna mi artiyor? Borsanin yonunu tahmin etmek istiyorsaniz, bakmaniz gereken ilk sey faizlerdir, Meksika'ya Brezilya'ya veya Botswana'ya bakmaniza gerek yoktur.

0 Yorum Var.: