700 Dolara Ev, Düşük Ücrete 150 Lira Zam

700 dolara ev! (Habertürk)

Dünyanın en ucuz arabası Tata Nano'yu üreten Hintli dev şirket Tata Group, aynı zamanda dünyanın en ucuz evini üretmeyi planlıyor. Tata yeni projesi kapsamında, sadece bir hafta içinde maliyeti 700 doları (500 Euro, 1.150 TL) geçmeyen evler inşa edecek. 20 metrekare genişliğindeki, prefabrik evlerde kapı, pencereler ve bir de raf olacak. Bu proje gerçekleşirse iki asgari ücrete ev sahibi olunabilecek.Şirket, bu genişlikte bir ev için fiyat etiketini 700 doların üzerine çıkarmamayı planlıyor. 700 dolar ile son model bir cep telefonu alabiliyorsunuz. Prefabrik ev, bir iPhone fiyatına satın alınsa da, evin üzerine kurulacağı toprak da satın alacak kişiye ait olmak zorunda.


Düşük ücrete 150 lira zam (Radikal)

TÜRK-İŞ ile Hükümet arasında sürdürülen ve yaklaşık 230 bin işçiyi ilgilendiren kamu kesimi toplu iş sözleşmelerine ilişkin TÜRK-İŞ ile Hükümet arasında sürdürülen görüşmelerde anlaşma sağlandı.Konuya ilişkin açıklama bugün saat 17.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Faruk Çelik ile TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu tarafından yapılacak. Edinilen bilgiye göre, en düşük maaşlı işçilere 100 ile 150 lira arasında zam yapılacak.Kamu işçisinin 2011 zammı ise yüzde 4 + 4 olarak belirlendi.


Ekonomik kriz yolda fazla harcamayın (Dünya)

AKP Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, global ekonomide kara bulutların gözükmeye başladığını ifade ederek vatandaşı uyardı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, dünya ekonomisi üzerinde kara bulutların gözükmeye başladığını ifade ederek, "Türkiye'ye olumsuz etkileri olacaktır. O yüzden tedbirli olun. Ne varsa onu tutun. Fazla harcamayın" uyarısında bulundu.Gedikli, TV8'in canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Gedikli, dünya ekonomisinin iyiye gitmediğini ifade ederken, kendilerinin hiçbir şeyi "tozpembe" göstermediklerini belirtti. Gedikli, "Kötü haberi veriyorum; dünya ekonomisinde kara bulutlar gözükmeye başladı. Dünya daha büyük krizlerle karşı karşıya kalacak. Bunlar da oluyor. Muhtemelen dünya ekonomisinde bir kriz olacak. Türkiye'ye olumsuz etkileri olacaktır. O yüzden tedbirli olun. Ne varsa onu tutun. Fazla harcamayın


Türk Telekom'dan Net Kar! (Gözlem)

Türk Telekom, ilk altı ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 artışla 1 milyar 115 milyon lira net dönem karı elde etti. Türk Telekom, 2011 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 artışla 1 milyar 115 milyon lira net dönem karı elde etti.Türk Telekom'dan yarı yıl sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, grubun altyapıya ve teknolojiye yaptığı yatırımlara devam ettiği, yatırım miktarının ilk 6 aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artarak 880 milyon liraya ulaştığı, ADSL ve mobil alanlardaki güçlü büyüme ile grup cirosunun yüzde 12 artış göstererek 5 milyar 855 milyon lirayı bulduğu bildirildi.Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani, sonuçlara dair değerlendirmesinde, 2011'in birinci yarısında grup gelirleri ile FAVÖK'ün (Amortisman ve itfa giderleri öncesinde faaliyet karı) yüzde 12 artarak sırasıyla 5,9 milyar lira ve 2,5 milyar olduğunu, FAVÖK marjının yüzde 43 olarak gerçekleştiğini belirtti.Karlılık seviyesinin ise 2010 yılının birinci yarısındaki karlılık seviyesi ile hemen hemen aynı olduğunu ifade eden Kanafani, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 oranında artışla 1 milyar 115 milyon lira net kar elde ettiklerini bildirdi.

0 Yorum Var.: