Mortgage Krizi Kredi Krizi Baglantisi

Bir okuyucumuz sormus:

Ben sitenizi ve gözüme çarpan bazı ekonomi bloglarını takip etmeye çalışıyorum. Krizle ilgili yazılarınızı okudum ancak sormak istediğim mortgage krizinin nasıl kredi krizine dönüştüğü? Eğer cevaplarsanız müteşekkir olurum.

Manipülasyon Nedir   Küresel ısınma Karikatürleri  Türk Bilim Adamı  Liderlik Nedir?    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri  Enformasyon Nedir    Slogan Nedir    Enflasyon Nedir    Nükleer Santraller  Devlet Nedir

Mortgage krizi ve kredi krizi birbirinden bagimsiz olusmus krizler degil, ikisi de dunya genelinde risk istahinin (ve likiditenin) artmasindan dolayi ortaya cikmis krizlerdir. Mortgage krizinin erken gelmesi orada spekulasyonda bulunanlarin ellerinin goreceli olarak daha zayif olmasindan kaynaklandi sadece. Bundan sonra da karsimiza ticari gayrimenkul krizi cikacak mesela. Neden ayni neden ama.

1 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

Bu aralar soru gününüz ise bir soru da ben sorayım.
Derste hocamızın anlattığınıa göre Obama bu şirketlere milyar dolarlar vermekte ve bunun karşılıgında özellikli senetler almakta.Bu devletin vermiş olduğu paraları şirket 10 sene sonrasında ödeyecek ya da o zamana kadar ödeyecek.Şayet 10 sene sonunda ödenmezse bu alınan kagıtlar ( özellikli senet adı veriliyor sanırım ) otomaitk olarak hisse senedine dönüşecek ve devlet bu şekilde piyasadan çıkacak.

Bunun gerçekleşebilme ihtimali var mı ? Bunu amerika'da çok saçma gören kişiler var mı ?

Bir diğer sorumda.

Amerika'da sanırım 5,6 milyon kişi işsizlik maaşı almaya başlamış.Benim istegim Yardım yapılan bir herhangi bir bankanın verileri. Bu şirketin Geçmiş 10sene boyunca elde etmiş olduğu gelirler, ödedigi vergiler, Devletten bu kriz sayesinde almış olduğu beleş para, Bu banka batsa kaç kişi işsiz kalacak.( işsiz kalacak kişilerin bankanın bütün dünyada çalışanları değil sadece amerika'daki çalışanlarının sayısıs yeter. )