Konutun yeni miladı 2011 (Habertürk)
Konut sektörünün altın çağı olarak bilinen 2005 yılından sonra, durgunluklar ve krizlerle boğuşan piyasa, 2011'de yeni bir sıçrama yaşıyor. Banka kredisiyle alınan evlere yüzde 40 peşinat şartı öngörülmesi nedeniyle son dönemde telaş yaşansa da konut sektörü için 2011'in ilk yarısı beklenenin çok üzerinde bir performans dönemi oldu.2005 yılını her zaman için milat kabul eden ve 'gayrimenkulün altın çağı' diyen sektör temsilcileri, o zamana göre şartlar ve piyasa koşullarının değişkenlik göstermesine rağmen 2011'in ilk 6 ayında da benzer bir başarı yakalandığı görüşünde. 2006'da başlayan durgunluğun ardından, 2007'deki “mayıs dalgası” ve 2008'de gelen krizin ayak sesleri konut sektörünü olumsuz etkilemişti. Türkiye’de etkisi daha az olsa da global çapta derinleşen küresel ekonomik kriz 2009'u adeta silip süpürdü.2010'da yaralarını sarmaya başlayan markalı konut üreticileri, yeniden canlanan talebin hakkını 2011'i görür görmez vermeye başladı. Markalı konutlar İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerin sınırlarını aştı; Hatay'dan Gaziantep'e, Konya'dan Samsun'a kadar yayıldı.
Vatandaşın öncelikli sorunu 'işsizlik' ve 'terör' (Dünya)
Türkiye Kamu-Sen'in yaptığı ankete göre, vatandaşların öncelikli sorunu işsizlik olurken, bunu ikinci sırada terör izledi. Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, Türkiye genelinde 1385 kişiye anket yaparak "Türkiye'nin öncelikli sorununu" sordu.. Ankete katılanların 517'si Türkiye'nin en önemli sorununu "işsizlik" olarak görürken, bunu 470 kişiyle "terör" izledi. Buna göre, "işsizliği" sorun olarak görenlerin oranı yüzde 37,3, "terörü" sorun olarak görenlerin oranı ise yüzde 34 olarak hesaplandı. Türkiye’nin en önemli üçüncü sorunu yüzde 9,6'lık oranla "siyasi çekişmeler ve kavgalar" olurken, vatandaşların 9,2'si "ücretler", 7,4'ü "ekonomik sorunlar" ve 2,5'i ise "kamu hizmetlerinde yaşanan aksaklık ve yetersizliklerden" şikayetçi. Açıklamada, "siyasi çekişmeler, kavgalar ve gerginlikler" sorununun ücret seviyeleri, ekonomik sorunlar ve kamu hizmet sunumundaki adaletsizlik ve aksaklıkların önünde yer almasının vatandaşların Türkiye'de son dönemde yaşanan gergin ortamdan rahatsız olduğunu gösterdiği belirtildi.
Yeni Yunan bakan halka sabır ve metanet diledi (Milliyet)
İflasın eşiğindeki Yunanistan’ın, yeni Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, henüz meclisten güvenoyu almasa da halkın güvenoyunu almak için çalışmalara başladı
Venizelos, katıldığı bir televizyon programında, hükümetin meclisten geçirmek istediği yeni kemer sıkma paketinin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri için büyük sembolik önem taşıdığını söyleyerek, “olduğu şekilde onaylanmasının 5. yardım dilimi ve yeni yardım paketi için bir ’güven pasaportu’ olarak görüldüğünü” ifade etti.Konunun fazla “abartılmaması” gerektiğini de dile getiren Venizelos, “5. dilimin serbest bırakılması içinplanın onaylanması ve borçların korunması ile uygulanabilirliği güvence altına alınması lazım. Yunan halkına sabır ve metanet diliyorum” diye konuştu. AB ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Yunanistan’ın borç krizini çözmek için çıkardığı 110 milyareuro’luk yardım paketinin 5. dilimi 12 milyar euro büyüklüğünde. Bu dilim temmuz başına kadar Yunanistan’a aktarılmazsa ülke borcunu çevirememe ve kamu çalışanlarının maaşını ödeyememe tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
Venizelos, kabine değişikliğinin ekonomi politikasına etkisiyle ilgili sorulara yanıt verirken halkın ve piyasaların ne durumda bulunduğunun bilincinde olduğunun altını çizdi ve tüm dikkatinin gerçek ekonomide ve halkın bıkkınlığında olacağını söyledi.Venizelos, hükümetin mali krizle mücadelede “bazı yanlışlar yaptığını” da ifade ederek, muhalefete ve parlamento önünde protestolarını sürdürenlere yeniden diyalog çağrısı yaptı.
0 Yorum Var.:
Yorum Gönder