Uluslararası Para Fonu ve Yunanistan

Yunanistan Uluslararası Para Fonu IMF’yi (bkz. IMF nedir) devre dışı bırakmaya hazırlanıyormuş. En doğrusunu yapıyorlar tabii. IMF onlara rakamlarla oynayın, bütçenizin %13’ü kadar açık verin diyerek bu duruma getirdi. Vergi kaçıran vatandaşların üzerine gitmeyin, borçlana borçlana günü kurtarmaya çalışın diye dışarıdan yıllarca dayatma yaptı ya o yüzden Yunanistan IMF’ye (Uluslararası Para Fonuna) karşıdır.


Hiç üzülmesinler, çözüm çok kolay. Biz kriz teğet geçtiğinde nasıl büyük ülkelere krizi atlatmaları yönünde tavsiyelerde bulunduysak, Yunanistan’a da IMF anlaşmasından kurtulmanın yolunu söyleyebiliriz: varlık barışı!!!! Bu kadar basit. Yunanistan vergi kaçıran vatandaşlarından bir seferlik %3-4 civarında barış vergisi alarak IMF (Uluslararası Para Fonu) desteğine gerek duymayacaktır. Ayrıca başbakanları Papandreu ara ara çıkıp piyasalara “IMF anlaşmasında son noktaya yaklaşıyoruz, bir kaç pürüz dışında her konuda anlaştık” şeklinde bazı ülkelerde manipülasyon olarak adlandırılabilecek açıklamalarda da bulunabilir. Böyle zamanlarda borsa yukarı faizler aşağı gider.

Tüketici güvenini desteklemek için de küresel kriz bizi teğet geçti şeklinde açıklamalar yaparak Yunanistan ekonomisinin IMF’ye (Uluslararası Para Fonuna) ve dış yardıma olan ihtiyacı minimuma indirilebilir. Bence yapılması gereken en isabetli adım ise Merkez Bankası başkanını çağırıp “faizler yüksekken enflasyon da yüksek gidiyor, faizleri indirelim ki enflasyon da düşsün” şeklinde bir direktif vermek olacaktır. Kim bu direktifi vermis tahmin edin.

Uluslararası Para Fonu hakkindaki yazimizin Turkiye ile bir alakasi kesinlikle yoktur, isim benzerlikleri tesaduften ibarettir. Son olarak bu ay piyasaya cikacak olan kitabimizda IMF konusuna degindigimizi bir kez daha hatirlatmak isterim.

0 Yorum Var.: