Sahibinden Satılık Kuzguncuk’ta Daire

New York Times’da Koç Holding’e danışmanlık yapan Stephen Kimmel isimli gavurun Kuzguncuk’ta aldığı dört katlı 360 metrekare bahçeli ev hakkında güzel bir yazı gördüm. Sahibinden satılık Kuzguncuk’ta daire şu sıralar ne kadar ediyor pek bir fikrim yok ama yazıyı okuyunca boğazda tekne ile karşıya geçmeyi ne kadar özlediğimi hatırladım. Türk insanlarının standart sapması çok yüksek, Türkiye’nin de standart sapması çok yüksek. Hem en iyiyi hem de en kötüyü içerisinde barındırıyor, kötüsünden kaçayım deseniz çoğu zaman mümkün değil. Yazıda en çok hoşuma giden kısım ise şurası:

Nükleer Nedir    Yatırım Fonları    Taksi Şöförü   Borsa Tüyoları  Borsa Nedir  Zaman Nedir  Pi Sayısı Nedir    Enflasyon Nedir

“The week that I moved into this house, the neighbors across the street brought me baklava and flowers and came over and introduced themselves.” Others told him “this is where you should buy your fruit and you can trust this butcher but not that one.”

1 Yorum Var.:

Yavuz KIR dedi ki...

Evet yaziyi bende okumustum. Aslinda "Asimetrik Information ve Komsuluk: Turkiye Ornegi" diye ufak bir article yapilabilir, ve cok hos olurdu..