Tavsiye Edilen Kitaplar Listesi

Okuduğunuz ve diğer üyelerimizin de okumasını tavsiye ettiğiniz kitapları veya eleştirmenlerce en çok tavsiye edilen kitaplar hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Bizim tavsiye edilen kitaplar listesinin başına yerleştirdiğimiz bir numaralı kitap Ekonomi Türk blogunun çıkardığı Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler isimli Türkiye ekonomisini, ekonomi medyasını ve köşe yazarlarını anlatan kitabıdır. Deniz Gökçe bu kitap için “...bu kitap üniversitede okuyan öğrenciler ve kendini geliştirmeye çalışan ve ekonomiye ilgi duyan diğer kesimler için vazgeçilmez bir kaynak olacak diyerek ekonomi öğrencilerine tavsiye ediyor. Eğer siz de ekonomiye ilgi duyuyorsanız ve para vermek istemiyorsanız blogumuzun arşivlerini karıştırarak bu kitabın felsefesini ve ana fikrini anlayabilir ve kitaptaki yazılara ulaşabilirsiniz.

Çoğunluğu doktoralı ekonomistler tarafından yazılmış yazıların yer aldığı Ekonomi Türk kitabı Türkiye’de iktisat eğitimi alan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap, tavsiye ederim. Bu kitabı okuyarak hem ekonomiyi daha iyi anlayabilir, hem kazandığınız paraları daha bilinçli yönetebilir, hem de kimlerin saçmaladığını ve verilerle ölçülebilen konularda yapılan tartışmalara işkembeden ürettikleri rakamlarla ideolojik yorumlar getirdiklerini görebilirsiniz. Kitabın yazarı olarak kesinlikle tavsiye ederim, pahalı bir kitap değil, para verip okumak istemiyorsanız başkalarından ödünç alarak okuyun, ama bu kitabı mutlaka okuyun. Ideologların ve ekonomi cahillerinin sizi daha fazla yanıltmasına izin vermeyin.

Blogda yazılan en iyi yazıları okumak istiyorsanız kitabımızı internet üzerinden satın alabileceğiniz sitelerin adreslerine buradan ulaşabilirsiniz. Medyadaki yazarların kitabımız hakkındaki görüşlerine ise şu yazıdan ulaşabilirsiniz.

Iktisat Öğrencilerine Kitap Tavsiyesi
Ekonomistlere Kitap Tavsiyeleri
Yazın Okumak için Tavsiye Kitaplar
Avukatlara ve Hukuk Fakültesi Öğrencilerine Tavsiye Kitap
Doktorlara ve Tıp Fakültesi Öğrencilerine Kitap Tavsiyesi
Mühendislik Öğrencilerine Kitap Tavsiyesi
Işletme Öğrencilerine Kitap Tavsiyesi
Ekonomi Öğrencilerine Kitap Tavsiyesi
Bedava Kitap, Bedava E Kitap
Ücretsiz Kitap, Bedava E Book

6 Yorum Var.:

Cuneyt Kazokoglu dedi ki...

4 gün sayfaya bakmadim, bir girdim, boka dönmüs. Kendimi mailboxumun spam folderina bakar gibi hissettim.

Kitabinin reklamini yapmak istemeni anliyorum ama bu kadar kalitesizlige, ciglige de pes dogrusu. Helal olsun.

Editor dedi ki...

Dahte,

Ben dort gundur yolunu gozluyorum, senin uc tane sorumlulugun var,birincisi saat basi bloga girerek yeni yazi veya yorum yazilmis mi yazilmamis mi kontrol etmek, ikincisi kitabimizi satin almak ve tanidigin herkese tavsiye edip gerekirse zorla aldirmak, ucuncusu de Ekonomi Turk 2 bloguna uye olmak. Sacma mi geldi isteklerim, seninkiler de bana sacma geliyor.

Degerli zamanini harcayarak guzel yazilari sen yaz, biz senin blogunu ziyaret edelim, niye sikayet ediyorsun ki? Bizim elimizden guzel yazi yazmak gelmiyor, yoksa kitabimiz daha cok satardi degil mi?

Kubilay dedi ki...

Ekonomiturk kitabını satın almak için liberte'nin web sitesine girdiğimde Homoeconomikus kitabını da satın almıştım. Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler kitabından sonra onu da okuyabilirsiniz. ODTÜ Kütüphanesi ve ODTÜ İşletme Muhan Soysal Kütüphanesine birer adet "Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler" hediye ediyorum, kargo ellerine ne zaman geçer, kayıtlarına ne zaman girer bilmiyorum ama ODTÜ'lüler bu iki kütüphaneden de temin edip okuyabilirler.

serdar dedi ki...

bu siteyi blog furyası başladıgında takip ettigim gazetelerden birinin yazarından ögrenmiştim ve hemen kaydoldum o günden beridir de severek takip ediyordum.işletme son sınıf ögrencisiyim nasipse 1 aya mezunum.Kısa özgeçmişimden sonra :D sitemlerimi bildirmek istiyorum şimdilik sadece bu linkte bir arıza var gibi görünüyor ama sorun bu blogun yönetiminde.Sen ne yapmaya calısıyorsun sayın editör ucuz pazarlama taktikleriyle daha cok mu tıklanmak istyorsun.senin hürriyet.com dan mynet.com dan hic mi farkın ol(a)mayacak.'' deniz baykal seks kaseti izlemek icin tıkla'' bu nedir ya!! porno sitelerinin uyguladıgı taktik bu! yorum yazdıgım bu makalenin sonucu da aynı bir ögrenci olarak tavsiye ettiginiz! kitaplara tıkladıgım da ne göreyim hep aynı kitaptan bahsediyorsunuz.bu ucuzluk degildir de nedir?? o yazdıgınız kitabı almama imkan yok artık.
reklam arası dizi vermekten ne farkı var bunun. pes yaa.ekonomi mi okudunuzsa olmamıssınız siz.eksik olmussunuz.
velhasıl kelam ben bu siteyi hala takip etmeye devam ediyor olucam ve szin de bu siteden ayrılmanızı bekleyecegim

Editor dedi ki...

Serdar,

Bu benim blogdan ayrilmis halim. Ayrilmamis olsaydim hala bedavaya guzel yazilar yazmaya devam ediyor olurdum oyle degil mi?

Isletme ogrencisiyseniz bedava bir mal veya hizmet olmayacagini biliyor olmaniz lazim. Eskiden blogun yazarlari kendi vakitlerini bedel olarak veriyorlardi. Simdi ise bir kisim okuyucu $12 odeyip diger blogda kaliteli yorumlara ulasabiliyor. Bu blogdaki arkadaslar da reklamlari izleyerek bedel oduyorlar. Bedel bir sekilde odeniyor, there is no free lunch...

Editor dedi ki...

Serdar,

Soylemeyi unuttum, kitabin tek yazari ben degilim. Kitabin yazarlari Ekonomix, baris, tugrul, ekodok ve TPol. Almadigin kitabi yazanlar bu cok sevdigin blogu terkeden yazarlar. Artik bedel odemek istemiyorlar anlasilan...