iktisat Öğrencilerine Kitap Tavsiyesi

Iktisat öğrencilerine kitap tavsiyesi başlıklı yazımızda Türkiye’de iktisat okuyup da ekonomideki gelişmeleri takip edemeyen ve gazetelerin ekonomi sayfalarında ve köşe yazılarında gündeme getirilen konuları anlamayan iktisat öğrencilerine nasıl bir kitap tavsiye edersiniz sorusuna cevap vereceğiz. Bu sorunun cevabı çok basit.

Türkiye’de iktisat öğrencileri çoğu zaman ezberleyerek ve kavramları sindirmeden dersleri geçtikleri için iktisat derecesine sahip ama iktisat bilgisi olmayan insanlar olarak iş hayatına atılıyorlar. Çoğunluğu doktoralı ekonomistler tarafından yazılmış yazıların yer aldığı Ekonomi Türk kitabı Türkiye’de iktisat eğitimi alan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap. Bu kitabı okuyarak hem derslerinizi daha iyi anlayabilirsiniz, hem hocalarınıza aklınıza takılan konularda sorular yöneltebilirsiniz, hem kimlerin saçmaladığını ve nesnel ölçülebilen konularda yapılan tartışmalara işkembeden ürettikleri rakamlarla ideolojik yorumlar getirdiklerini görebilirsiniz.

Iktisat öğrencilerine bundan daha iyi bir kaynak Türkiye’de yazılmadı. Kitabın yazarı olarak kesinlikle tavsiye ederim, pahalı bir kitap değil, para verip okumak istemiyorsanız birbirinizden ödünç alarak okuyun, ama bu kitabı okuyun. Ideologların ve ekonomi cahillerinin sizi daha fazla yanıltmasına izin vermeyin.

Kitabımızı internet üzerinden satın alabileceğiniz sitelerin adreslerine buradan ulaşabilirsiniz. Medyadaki yazarların kitabımız hakkındaki görüşlerine ise şu yazıdan ulaşabilirsiniz.

1 Yorum Var.:

Düşünce dedi ki...

vurun dedik öldürdünüz hocam :)

ama hala en ön sırada çıkmıyorsunuz.