Ekonomistlere Kitap Tavsiyesi

Ekonomi eğitimi alanlara ve ekonomistlere kitap tavsiyesi vermek Türkiye’de çok kolay değildi. Ta ki Ekonomi Türk blogu Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler isimli Türkiye ekonomisini, ekonomiyi anlatan medyayı ve köşe yazarlarını anlatan kitabını piyasaya sürene kadar. Artık kitap tavsiyesi isteyen ekonomistlere veya iktisat öğrencilerine verilecek banko tavsiyemiz Ekonomi Türk kitabıdır. Deniz Gökçe bu kitap için "...bu kitap üniversitede okuyan öğrenciler ve kendini geliştirmeye çalışan ve ekonomiye ilgi duyan diğer kesimler için vazgeçilmez bir kaynak olacak" diyerek ekonomi öğrencilerine tavsiye ediyor.

Çoğunluğu doktoralı ekonomistler tarafından yazılmış yazıların yer aldığı Ekonomi Türk kitabı Türkiye’de iktisat eğitimi alan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap, tavsiye ederim. Bu kitabı okuyarak hem ekonomiyi daha iyi anlayabilir, hem kazandığınız paraları daha bilinçli yönetebilir, hem de kimlerin saçmaladığını ve verilerle ölçülebilen konularda yapılan tartışmalara işkembeden ürettikleri rakamlarla ideolojik yorumlar getirdiklerini görebilirsiniz. Kitabın yazarı olarak kesinlikle tavsiye ederim, pahalı bir kitap değil, para verip okumak istemiyorsanız başkalarından ödünç alarak okuyun, ama bu kitabı mutlaka okuyun. Ideologların ve ekonomi cahillerinin sizi daha fazla yanıltmasına izin vermeyin.

Ekonomistlere tavsiye ettigimiz kitabımızı internet üzerinden satın alabileceğiniz sitelerin adreslerine buradan ulaşabilirsiniz. Medyadaki yazarların kitabımız hakkındaki görüşlerine ise şu yazıdan ulaşabilirsiniz.

0 Yorum Var.: