Işletme Öğrencilerine Kitap Tavsiyesi

Işletme öğrencilerine kitap tavsiyesi başlıklı yazımızda Türkiye’de işletme okuyan ama şirketlerin performansını önemli boyutta etkileyen ekonomideki gelişmeleri takip edemeyen ve gazetelerin ekonomi sayfalarında ve köşe yazılarında gündeme getirilen konuları anlamayan işletme öğrencilerine nasıl bir kitap tavsiye edersiniz sorusuna cevap vereceğiz. Ekonomi konusunda özellikle de Türkiye ekonomisi konusunda yazılmış kitap fazla yok, Türkiye ekonomisini nasıl takip edebileceğimizi ve ekonomistlerin gerçek yüzünü anlatan tavsiye edebileceğimiz bir kitap ise hiç yok.

Türkiye’de işletme öğrencileri çoğu zaman ekonomi konusunda yeterli bilgi sahibi olmadan ve kavramları sindirmeden dersleri geçtikleri için işletme derecesine sahip ama ekonomi bilgisi olmayan insanlar olarak iş hayatına atılıyorlar. Çoğunluğu doktoralı ekonomistler tarafından yazılmış yazıların yer aldığı Ekonomi Türk kitabı Türkiye’de işletme eğitimi alan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap, tavsiye ederim. Bu kitabı okuyarak hem derslerinizi daha iyi anlayabilirsiniz, hem profesörlerinize aklınıza takılan konularda sorular yöneltebilirsiniz, hem kimlerin saçmaladığını ve verilerle ölçülebilen konularda yapılan tartışmalara işkembeden ürettikleri rakamlarla ideolojik yorumlar getirdiklerini görebilirsiniz.

Işletme öğrencileri için ekonomi alanında bundan daha iyi ve daha eğlenceli bir kaynak kitap Türkiye’de yazılmadı. Kitabın yazarı olarak kesinlikle tavsiye ederim, pahalı bir kitap değil, para verip okumak istemiyorsanız birbirinizden ödünç alarak okuyun, ama bu kitabı mutlaka okuyun. Ideologların ve ekonomi cahillerinin sizi daha fazla yanıltmasına izin vermeyin. Işletme mezunu olmanıza rağmen bu kitap sayesinde ekonomiden de anlayabilirsiniz.

Kitabımızı internet üzerinden satın alabileceğiniz sitelerin adreslerine buradan ulaşabilirsiniz. Medyadaki yazarların kitabımız hakkındaki görüşlerine ise şu yazıdan ulaşabilirsiniz.

0 Yorum Var.: