2010’da Yayınlanan En Iyi Kitap

Nisan ayının sonunda Ekonomi Türk blogunda yazılan yazılarla yeni yazdıgım yazıları derlediğim ve güncellediğim Ekonomi Türk: Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler isimli kitabım kitapçılarda vitrinlere çıkıyor olacak. Çoğunluğu ekonomi doktorası sahibi yazarlarca ekonomi eğitimi almamış normal vatandaşların dahi ekonomi ve finansal piyasaları kolayca anlamasını sağlayacak sadelikte yazılmış ve eğlendirerek öğreten bir dil kullanılan kitap Türkçe ve Türk halkı için yazılmış gelmiş geçmiş en iyi ekonomi kitabıdır diyebilirim. Tabii bunu söylerken çok tarafsız olduğum söylenemez :) Kitabı elinize alın, kendiniz bakın. Makroekonomi, mikro ekonomi, finansal piyasalar ve bireysel finans konu başlıklı üç bölümde güncel olayları ve güncel ekonomik ve finansal gelişmeleri isabetle yorumlarken, sizlerin de bu yeteneği kazanmanıza yardımcı olacak sırları kitap boyunca sizlerle paylaşıyorum. Burada yazdığım yazıları beğenerek okuyorsanız, Ekonomi Türk kitabını da beğenerek okuyacağınızdan eminim.

Deniz Gökçe bugünkü köşe yazısında okurlarına Ekonomi Türk kitabını şu sözlerle tanıtıyor:
Bu çok eğlendirici kitabı okuyunca kimin neler saçmaladığını açık ve seçik göreceksiniz, bu nedenle okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum

Radikal Gazetesi Yazarı ve Merkez Bankası Eski Başkan Yardımcısı Uğur Gürses ise şunları söylüyor:
"...Daha önce bu satırlarda bahsetmiştik; Türkiye’de ekonomi tartışılan internet bloglarından biri de ‘Ekonomi Türk’ blogu. Econdirectory.com sitesinin verilerine göre, bu blogda günlük 3 bine yakın sayfa görüntüleniyor. Yani küçük bir ekonomi gazetesi kadar etkisi var. Kurulduğu günden bugüne dek, ekonomideki temel konu ve gelişmelere analitik yorumlar yer alıyor. Tabii ki, bu blogun en önemli özelliği; ekonomi konusunda etrafta hiç de az olmayan, bilgiden uzak hurafelerin ve ‘işkembeden’ yapılan yorumların eleştirilmesi idi. Bu blogun kurucusu ve yazarı Dr. İnan Doğan, şimdi; bu blogda yazılan yorum ve eleştirilerden oluşan yazıların da yer aldığı bir kitap çıkardı. Kitabın önsözünü de, zaman zaman blogdaki eleştirilerden bizim gibi nasibini alan sevgili Deniz Gökçe yazmış. Dr. İnan Doğan’ın Liman Kitapları tarafından yayınlanan kitabının adı, ‘Ekonomi Türk- Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler’.


Kitapta, ekonomi konusunda tartışılan birçok konu blogda yazılanlara da atıfta bulunularak yeniden ele alınıyor. Blogda ‘kimin dediğinden çok, ne denildiği’ tartışıldığından; neredeyse ekonomi konusunda gazetelerde yazan herkes eleştirilerden nasibini alıyordu. Blogda yazan rumuzlu yazarların da katkısını teslim etmek gerekir. Blogun ilkesi, ‘kim’ değil, ‘ne’ olduğundan; rumuzlu yazmak onlar için ‘saklanarak bel altı vuruş’ kaldıracı olmadı şimdiye değin, izlediğimiz kadarıyla. Kitap, blogda yazılan ve tartışılan konulardan süzülenleri, iktisat öğrencilerine biraz da eğlenceli bir üslupla rehberlik yapacak nitelik taşırken, ‘dersine çalışmayan’ herkese -ekonomi hocası da olsa- eleştirel biçimde yaklaşıyor."


Öte taraftan Liberte Blog’da Harun Kaban ise Ekonomi Türk hakkında şu övgü dolu sözleri söylemiş:
Ciddiye alınan ve sebat ile devam edilen her işin başarıya ulaşması gibi EkonomiTürk de 2005’ten beri devam eden yayını ile bloglar arasında fark yaratıp, içeriğinden süzdüğü bir kitap ile bu farkını basılı yayın piyasasına da sundu. Kitap, sadece bir blog içeriği değil, üniversitelerin ilgili bölümlerinde yardımcı kitap olarak okutulacak kadar yetkin, ekonomiye dair kahvehane hurafelerini çürütürken eğlendirecek kadar da rahat bir içeriğe sahip.”

Marmara Üniversitesi Iktisat Bölümünden Murat Çokgezen ise kitabımızı çok beğenmiş:
Ülkemizde çok sayıda ekonomi kitabı yayınlanmıyor. Yayınlananlar arasında ise işe yarayanların sayısı gerçekten çok sınırlı. Liberte Yayınları hayırlı bir iş yapıp yeni bir kitap yayınlamış. Adı Ekonomi Türk: Ekonomide hurafeler ve gerçekler. Ben çok beğendim. Konuyla ilgili herkese tavsiye ederim."

Ekonomist Dergisinden Orhan Karaca ise kitabın blogda yayınlanan içeriğin ötesinde bir içeriğe sahip olduğunu şöyle belirtiyor:
“...kitap blogdaki yazıların ötesinde bilgiler taşıyor. Bu nedenle blogdaki yazıları okumuş olsanız da bu kitabı da alıp okumanızı tavsiye ederim. Ben de ilk fırsatta gidip alacağım.”

0 Yorum Var.: