Ekonomi Türk Financial Times'da

Roubini’nin Dr. Doom mu yoksa Dr. Realist mi olduğunu incelediğim yazım önce Amerika’daki en önde gelen finansal bloglar ve siteler tarafından haber yapıldı, Yahoo Finance sitesine çıktı. Bende bunu Türk Blog Sitesinin Uluslararası Üstün Başarısı başlıklı bir yazı yazarak sizlere duyurdum. Aynı yazıyı Türkiye’deki bütün gazetelere de gönderdim ama içlerinden bir tanesi bile bana geri dönüp “Biz senelerdir embesil gibi Roubini’ye Kahin diyorduk, siz adamın felaket tellalı olduğunu gösteren bir haber yapmışsınız, bütün dünya da ilgi göstermiş, bize de bir açıklama yaparsanız “komşusuna önce tecavüz etti, sonra doğrayıp bir güzel yedi” türü haberler yerine Türkleri gururlandırıcı güzel bir haber yapalım istedik” şeklinde bir istekte bulunmadı. Hata biraz da bizde tabii ki, belki blogumuza baldırı çıplak bir kadın resmi koysaydık o zaman gelirlerdi. Neyse resmi aşağıya koyuyorum, inşallah bundan sonra gelirler.
Türk medyasından kimse kapımızı çalmadı ama Wall Street Journal’dan sonra dünyanın en büyük finans gazetesi Financial Times sitesinde Roubini yazımıza link vererek yaptığımız çalışmayı takdir edenler arasına katıldılar (buradan gorebilirsiniz). Financial Times tabii ki Türkiye’de Referans gazetesi, Zaman veya Hürriyet’in ekonomi bölümünde çalışanların eline su dökemez, o yüzden Türk gazetecilerini de anlayışla karşılıyorum. Neticede yazdığımız yazı o kadar iyi olsaydı sitemize daha önce hiç link vermemiş bir kaç Türkçe blogun link vermesi gerekmez miydi? Dünyanın en çok ziyaret edilen 3-4 finans blogundan biri olan The Big Picture’ın bize link vermiş olması da bir şeyi değiştirmez.


Ekonomi Türk blogu olarak çıkardığımız ve “eşek hoşaftan ne anlar” temalı Ekonomi Türk Kitabımızda Türk medyasını ve duayenlerini yeterince eleştiriyoruz. Piyasaya bugün çıkan kitabımızı Liberte Yayınlarından %30 indirimle 9,8 TL’ye hemen şimdi satın alabilirsiniz. Son gelişmeler bu eleştirilerimizin yersiz olmadığını bir kez daha gösteriyor. Haa bu arada Eva Mendez “Ben rakı, şiş kebap çok seviyorum, bir de sadece Ekonomi Türk blogunu ve kitabini okuyorum” diye demeç vermiş olabilir, onu da belirtelim*.


*Biz de Turk medyasi gibi bir balon haber yapalim istedik, belki bundan sonra Turk medyasi bizi de aralarina alir!!!


Guncelleme: Yazimiza baglanti verenler arasina diger unlu bir finans sitesi olan Minyanville de katilmis. Onlarin sayfasinin resmini de asagiya koydum:

7 Yorum Var.:

rddk dedi ki...

0 Yorumun olması da ilgi çekici. İnsalar acaba ''al'' veya ''sat'' tarzında kısa ve mözet şeyleri okumaktan mı keyif alıyorlar..

Unknown dedi ki...

Ben size hemen soyleyeyim neden haber yapmadiklarini: ahbap-cavus iliskisinden yoksunsunuz demek ki. Sizin de medyada bi tanidiginiz olsa cikardiniz haberlere. Maalesef bizde isler boyle. Dinamik habercilik diye bisey ugramadi buraya, eski tas eski hamam hersey. Obur turlu olsa haberlere cikar hatta danismanlik teklifi bile alirdiniz. Ben de nacizane is mulakatinda sorulan abidik gubidik sorularin tumunu bilmeme ragmen maalesef kazanamadiniz cevabini almazdim!

BAHADIR AKIN dedi ki...

Bir önceki yazıda kitap Nisan sonu çıkacak deniyordu, düzeltelim, kitap piyasaya çıktı, şu anda elimde bir nüshası var, gayet şık, 217 sayfalık bir kitap. Hayırlı olsun, bunca emeğin güzel ve somut bir mahsulü olmuş, tebrikler.

Yayıncılar sizin son zamanlardaki uluslararası popülerliğinizi de kullanıp, afişlerle, bannerlarla pazarlamasını iyi yapabilirlerse iyi satarsınız. Bir de benim gibi derse girenler öğrenciye tavsiye edebilir.

Deniz Gökçe'nin sunuşu da isabetli olmuş, darısı yeni projenizin başına.

C.Onat dedi ki...

Cehennemde devasa kaynar kazanlar varmış Her milletin cehennemlikleri kendilerine ait kazanlarda kaynarken kafayı dışarı uzatmaya çalışanlara ellerinde çatal olan zebaniler engel olurmuş. Gel zaman git zaman herkes fark etmiş ki Türklerin kazanının başında zebani yok. Hemen bir itiraz dilekçesi vermişler. Gelen yanıtta şöyle yazıyormuş: Onların başına zebani koymayarak tasarruf ediyoruz zira zaten kafayı çıkarmaya çalışanı kendileri paçalarından tutup aşağı çekiyorlar.

Yani Sn. Editör bizde kıskançlık ve hasetlik o kadar ileri derecede ki, iyi bir şey yapana eğer b.k atamıyorsak en azından başarısını görmezden gelmeyi iyi biliriz.

Boş verin... Tekrar tebrikler bu arada!

Editor dedi ki...

Hintliler de ayni cehennem hikayesini kendileri icin anlatiyorlar. Bizim gazetelerimiz gormedikleri icin haber yapmamislardir, yoksa iclerinde bir fesatlik oldugunu zannetmiyorum!!

SEİL dedi ki...

Bence Saclarınızı Jöleleyip Siyah bir Güneş gözlüğü takıp birde Hawaii gömlek tarzı üsten iki düğme açık dolaşırsanız belkide hit olabilirsiniz.


Sizin yanınızda Yiğit Bulut iyi bir ekonomist olmayabilir . Fakat hergün ekranlarda olup kitlelere hoş gelmesi hakkında biraz düşünmenizi isterim.

Türkiye gündemine Sevgili Editörümüz nasıl ne şekilde oturtabiliriz.

Kafamızı buna yoralıp görüşlerimizi burada yazalıp.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

Günaydın gazetesi dağıldıktan sonra basınımıza bir haller oldu. Özellikle özel tv lerin yeni yeni kurulduğu dönemlerden itibaren iş tamamen ahbap-çavuş ilişkisine döndü. Basındakilerin işine yarıyorsanız anında habersiniz. Tersi durumlarda ise istesende haber olamazsınız zaten.
Ekonomi türk ün bu başarısı ekonomi gazetelerinin ağababası olan dünya gazetesinde bile yer bulamıyorsa durum oldukça ilginç demektir.