Doktorlara ve Tıp Fakültesi Öğrencilerine Kitap Tavsiyesi

Doktorlara ve tıp fakültesi öğrencilerine kitap tavsiyesi başlıklı yazımızda Türkiye’de tıp fakültesi okuyan ama hayatlarını ve birikimlerini önemli boyutta etkileyen ekonomideki gelişmeleri takip edemeyen ve gazetelerin ekonomi sayfalarında ve köşe yazılarında gündeme getirilen konuları anlamayan doktorlara nasıl bir kitap tavsiye edersiniz sorusuna cevap vereceğiz. Doktorlar ve tıp öğrencileri her ne kadar ekonomik gelişmelerden etkilenmeseler de para yönetmesini ve yatırım yapmasını hiç bilmiyorlar. Insanları ölümden döndüren, tekrar sağlık ve mutluluk veren bu insanların birikimlerini nasıl mantıksız alanlara yatırarak sıfırı tüketmelerine ve başkalarını zengin etmelerine çok şahit oldum. Ekonomi konusunda özellikle de Türkiye ekonomisi konusunda yazılmış kitap fazla yok, Türkiye ekonomisini nasıl takip edebileceğimizi ve ekonomistlerin gerçek yüzünü anlatan tavsiye edebileceğimiz bir kitap ise hiç yok.

Türkiye’de doktorlar ve tıp fakültesi öğrencileri çoğu zaman ekonomi konusunda hiç bilgi sahibi olmadan mezun oldukları için ekonomi bilgisi olmayan insanlar olarak hayata atılıyorlar. Çoğunluğu doktoralı ekonomistler tarafından yazılmış yazıların yer aldığı Ekonomi Türk kitabı Türkiye’de tıp eğitimi alan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap, tavsiye ederim. Bu kitabı okuyarak hem kazandığınız paraları daha bilinçli yönetebilir, hem de kimlerin saçmaladığını ve verilerle ölçülebilen konularda yapılan tartışmalara işkembeden ürettikleri rakamlarla ideolojik yorumlar getirdiklerini görebilirsiniz.

Doktorlar ve tıp öğrencileri için ekonomi alanında bundan daha iyi ve daha eğlenceli bir kaynak kitap Türkiye’de yazılmadı. Kitabın yazarı olarak kesinlikle tavsiye ederim, pahalı bir kitap değil, para verip okumak istemiyorsanız birbirinizden ödünç alarak okuyun, ama bu kitabı mutlaka okuyun. Ideologların ve ekonomi cahillerinin sizi daha fazla yanıltmasına izin vermeyin. Tip mezunu olmanıza rağmen bu kitap sayesinde ekonomiden de anlayabilirsiniz.

Kitabımızı internet üzerinden satın alabileceğiniz sitelerin adreslerine buradan ulaşabilirsiniz. Medyadaki yazarların kitabımız hakkındaki görüşlerine ise şu yazıdan ulaşabilirsiniz.

0 Yorum Var.: