Tasarruf ve Yatırım Alışkanlıkları Araştırması

AVIVA Tasarruf ve Yatırım Alışkanlıkları Araştırması yaptırmış. Sonuçlara göre Türk tüketiciler emeklilik için yeterli refahı biriktirmenin en pratik yollarını her ay düzenli para biriktirmek (yüzde 27), gayrimenkule yatırım yapmak (yüzde 21) ve piyango kazanmak (yüzde 16) olarak görüyormuş.

Piyango kazanma ihtimali ne kadardır? Yahut da piyango kazanan kaç kişi parayı adam gibi değerlendirebilmiş ve geleceğini güvence altına almıştır?

Yahu bizim toplumun bu her şeyi Devlet'ten ya da Allah'tan bekleme durumu ne tür bir psikolojik rahatsızlıktır?

Bu blog yıllardır "tasarruf edin" diyen, "yatırım yapın" diyen, "para biriktirin" diyen, "tutumlu olun" diyen yazarların yazılarını yayınlar. Ama blogu kaç kişi okuyor ki? Oysa Deniz Baykal'ın Seks Görüntüleri başlıklı bir yazı yazsanız binlerce kişiyi cezbedebiliyorsunuz.

Mali Kural Nedir? Nasıl Uygulanır?

Cumhuriyet Altını Gram Fiyatı Nedir? Ne kadar olur?

Tanıdığımız Birine Kefil Olarak İmza Atmalı Mıyız?

6 Yorum Var.:

Düşünce dedi ki...

imam gazali derki "garip olan kötü olan hızlı yayılır" dolayısı ile son paragrafta veryansında bulunduğunuz kısım bence olmamış. bakınız internette sosyal medya siteleri çıkana kadar trafiğin büyük bir kısmı pornaya gidiyordu,şu sıralarda facebook twitter orkut myspace gibi sitelere ayrılmış durumda her ikiside gereksiz zaman kaybı,faydasız bir sürü saçma sapan şeyler var ama insanlar ilgi gösteriyor. ama iyi değil. ters orantı söz konusu yani. dolayısı ile edebiyatta daima olan bir soruyu tekrar sormak lazım sanat toplum için mi yapılmalı ? :)

Yavuz Karaburun dedi ki...

Sosyal medyanın garip ve kötü olduğunu kim demiş? İyi bir şekilde kullanılırsa süper bir araç aslında. Belki ekonomitürk'ün de sosyal mecralarda kendine profiller yaratması gerekiyordur sığasını genişletmesi için...

Düşünce dedi ki...

iyi okumak çoğu zaman faydalıdır. kimse sosyal medyaya "kötü" demedi. sadece içerisinde bir sürü saçma sapan şeyler barındırdığını ve insanların çoğunun ise bu saçma sapan şeylere zaman kaybettiği açık bir gerçek. "kötü" ise göreceli bir kavradır,sosyal medayaya,pornoya alternatif olarak iinternette milyonlarca faydalı siteler mevcut ancak kimsenin "iyi bir şekilde" kullandığı falan yok. dolayısı ile klasik ezberden cümlelerle karşı çıkış yapmaktan vazgeçelim. herkes farkında sosyal medyanın ürün pazarlamadaki rolünü. ayrıca ekonomitürkün facebookta sayfası mevcut.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

üzerimize okuma tembelliği çökmüştür.birde insanlarımız çok çalışıyor çalışma saatleri 12 saatin üzerine çıkmıştır.sonra piyasa ekonomisinde para nerede dir.... bulma çabaları ile de uçtuğumuz için kitaba para ayrılmıyor tavsiyeler artık para nerede üzerine oluyor.sanırım türk insanı önce parayı bulacak sonra dünyalıklarını düzecek rahata erdikten sonra ise bir zahmet kitap okudu okudu hele para kazandıktan sonra turizm deniz güneş kum... v.s den sonra kitap hiç olmayacak.

yeni nesil sadece okul kitaplarını okuyor.gazeteler sadece kahvelerde ve çay ocaklarında okunuyor.kitap kitap hala tehlikeli.

neyse para nerede onu sormak lazım.
okuyan da para kazanabilir okumayanda.

şunu hiç anlamadım tıbbiyeli yi mektepli isteriz.

diğer herbişeyi alaylı.


üniversite mezunlarımız çoğalıyor.seviye artıyor.iş nerede.iyi ki çağrı merkezleri var.iyi ki... ne lazımsa asgari ücret var.artık bir ücret 5 nufüsa bakmıyor.

benim tavsiyem ticaret.önce işporta.sonrası gelir.


teşekkür ederim.

Yavuz Karaburun dedi ki...

Düşünce, sizin ilk yorumunuz bilakis ezberden bir yorum. TV insanları aptallaştırır içerisinde bir çok saçma şey vardır herkes de onu izler dercesine bir yorumda bulunmuşsunuz ki bunu 50 yıl önce de söylüyorlardı diye tahmin ediyorum.

Ne derece güçlü bir gözlemcisiniz bilmiyorum (ki pek iyi değilsiniz gibi) ancak sosyal medyayı iyi bir şekilde kullanan birçok gazeteci, yazar, profesör vb. kaliteli insanlar mevcut. Bu insanlar yazdıkları blog yazılarını veya yaptıkları işleri çok hızlı bir yolla onlarca yüzlerce insanın monitöründe gösterme gücüne sahip.

Dolayısıyla her şeyi genellemeye çalışan ve birçok şeyi dar bakış açısı yüzünden ıskalamaya yol açan bu niteliksiz ahkam kesme olayını bir tarafa bırakın, kendinizi belki daha iyi hissedersiniz.

Facebook'ta sayfa açmak sosyal medyayı kullanmak değildir. Ha siz sosyal medyayı sırf facebook sanıyorsanız zaten baştan kaybetmişsiniz ben de boşuna klavyemi yormuşum.. :/
Önceki paragraftaki tavsiyeme uyun derim.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

gençlikte amatörce futbol oynadım.takım tutmam.şimdi bursa spor takım forması almak şart oldu.bursa spora destek açısından..tasarrufa ara verdim.

50 yıl aradan sonra beşinci büyük olarak şampiyon oldunuz ya sizlere helal olsun.

şampiyon olamayan diğer takımlarada yol gösterdiniz ya helal olsun.

arka arkaya şampiyonluklar neden yaşanmasın.başarılarınızın devamını dilerim.