ASYAB Asya Katılım Bankası Hisse Yorumları, Haber, Teknik Analiz ve Grafik

ASYAB Asya Katılım Bankası Hisse Yorumları, Haber, Teknik Analiz ve Grafik başlığını taşıyan yazımızda Asya Katılım Bankası (ASYAB) hakkında aradıklarınızı bulacaksınız. ASYAB ne olur diye merak edenlere bu yazıyı okumalarını tavsiye ederiz. Istanbul Menkul Kıymetler Borsasında (IMKB) işlem gören Asya Katılım Bankası (ASYAB) son olarak 4,06 TL’den işlem görmüş ve ortalama günlük 26,3 milyon TL hacime sahip bir hissedir.

Analiz Tarihi: 11 Nisan 2010

Hisse Bilgileri ve Şirket Profili: Asya Katılım Bankası (ASYAB) bireysel, kurumsal ve ticari müşterilerine faizsiz bankacılık hizmeti veren bir katılım bankasıdır. Daha önce Asya Finans Kurumu A.Ş olarak bilinen banka Aralık 2005’de adını değiştirmiştir ve merkezi Istanbul’dadır.

Kuruluş Tarihi: 20.09.1996

Genel Merkez Adresi: Kuşbakışı Caddesi, No:2 34662 Altunizade İstanbul

Telefon: 216 554 50 00

Faaliyet Alanı: Katılım Bankacılığı

Hisse Adedi (Sermaye): 900 000 000

Piyasa Değeri: 3.654.000.000 TL

Dolaşımdaki Hisse Sayısı: 459.000.000

Halka Açıklık Oranı: %51

Mali Veriler, Kar/Zarar: 301.281.000 TL

Fiyat Kazanç Oranı: 12,13

Temettü: Bilinmiyor

Mali Tablolar:

Teknik Analiz:

Araştırma Raporları:

ASYAB Asya Katılım Bankası Hisse Yorumları, Haber, Teknik Analiz ve Grafik başlığını taşıyan yazımızda Asya Katılım Bankası (ASYAB) hakkında kısaca bilgi verdik. Bu şirket hakkındaki detaylı yorumlara “blog nedir” yazımızda belirttiğimiz şekilde blogumuza üye olarak erişebilirsiniz. Ayrıca Ekonomi Türk Kitabımızda da küçük yatırımcılara borsa ve yatırımlar hakkında önemli açıklama ve tavsiyelerde bulunuyoruz, mutlaka okuyun. Borsada yatırım ile ilgili diğer yazılarımız ise şunlardır:

ARENA Bilgisayar Hisse, Yorum, Teknik Analiz ve Grafik
TKFEN Tekfen Hisse, Teknik Analiz, Yorum ve Grafik
Borsa Yorumları
Borsa Tüyoları
Altın Yorumları
Borsa nedir?
Borsa nasıl oynanır
Hisse Yorumları

3 Yorum Var.:

SEİL dedi ki...

Sevgili İnan Doğan

Türkish time yazısını hergün okumaktayıp. Sonra gün içindeki işyerinde TV takip ettiğim olcüde borsa hareketlenmelerinden dolayı yatırımcı ve analist görüşlerini okuyup dinledikten sonra akşam eve gelip bu yazıyı tekrar okumaktayıp.

Piyasa psikolojisi enfes bir döngüsel hareket 60000 yetmez -65000 olsun 65000 yetmez 70000 olacak koro halinde bagırtıları çıgırtkanlıkları gördükce FB-GS maçı 6-0 sonuc aklıma geliyor o gün o muhteşem skora tanık olan seyircilerden biriydim. Bir ara tribünde arkamı döndüm. Maçın başında 1-0 skora bile yeter diyen o seyirci 10-10-10-10 diye bagırıyordu.

İnan Doğan gibi ekonomi bilgim olmasada psiko uzmanlığıma güvenerek tüm dünya borsalarında fiyatların aşırı şişkinleştiğini düşünüyorum.

Kendi çapımda Haziran Agustos gibi vadelere İmkb 30 yavaş yavaş satma eğilimine giriyorum.

Dün gece o koronun yaratmış olduğu çoşku sanırım aşırı bir reaksiyon gösterdi. Rüyamda kabus aslında borsa endeksini imkb 100 75000 fiyatlarda gördüğüm gibi

Piyasa yapıcısı denilen bu spekülatörlerde o kadar psiko analiz eğitimi görmüş olamazlar

Bu çoşkuyu yaratan ortam nasıl yaratılıyor agzım açık kalıyor düşerken alcağa atmasyon yukarı çıkarkende yukarı fiyat atmasyonlarını yaratan ne olabilir şimdilerde onu düşünüyorum.

Hırs olabilirmi Kaybetmenin yarattığı hırs kazanmanın yarattığı hırs

Her neyse Haziran ve Agustos ayında açmış olduğum ve acaçagım kontratlarda kaybedersemde üzülmeyeceğim cünkü benim için bundan yukarsı hakedilmeyen bir seviye

SEİL dedi ki...

Sevgili İnan Doğan

Türkish time yazısından iki dogru tahmin

Kısa vadede bence bu faizler ve borsa üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacaktır, dolar da değer kaybedecektir. Merkez Bankası ağustos ayına kadar faizleri şimdiki seviyelerinde tutarsa İMKB endeksinin de temmuza kadar 60.000 seviyesini görmesine şaşırmamalıyız.

Ben de S&P 500 endeksinin önümüzdeki aylarda yüzde 5 daha yükselerek 1.200 seviyesinin üzerine çıkmasını bekliyorum

Teknik analiz sonucu değil temel ekonomik degerler üzerine yapılan bir analiz

İki tahmindeki ortak nokta sp 500 için önümüzdeki aylarda İmkb 100 içinse temmuza kadarki süreçte

işte anlatmak istediğim nokta yukardaki yazıda bu kalabalıkları galeyana getirip bu çoşkuyu öyle bir noktaya getiriyorlarki 65-70-75 seviyelerini insanların ve yatırımcıların diline dolandırıp bunları koro gibi söyletip inandırmak işte asıl işin sanatı bu olması gerek diye düşünüyorum.

Kalkıpta bu noktadan sonra borsa para kaybederse yatırımcılar üzülmemesi gerekir.

Bu noktalardan kazanırken kaybettirmek büyük bir erdemliktir.

Editor dedi ki...

Yorumlarimi Ekonomi Turk 2 blogunda guncel sekilde yapiyorum. Burada yorum yapmayacagim.