Sosyalist Nedir? Sosyalist Kime Denir?

Sosyalist nedir ve sosyalist kime denir diye merak ediyorsanız başka hiç bir yerde bulamayacağınız bir tanım yapacağım. Sosyalist tembelliği destekleyen, çalışan, üreten ve zengin olanlardan kazançlarını (zorla, güç kullanarak) gasp ederek tembel ve bunun neticesinde yoksul olanlara dağıtmayı bir erdem sayan insanlara verilen isimdir. Tembelin çalışkanı sömürdüğü sisteme ise sosyalizm denir. Kimler sosyalisttir diye merak ediyorsanız onu da söyleyeyim, hepimiz az ya da çok sosyalistiz, bir çoğumuz da sosyalist olduğumuzun farkında değildir.

Insanlar gece gündüz çalışarak, özveride bulunup tasarruf ederek ve yatırım yaparak başarılı ve zengin olabilir mi? Bu soruya sosyalistler ve sosyalizm hayır cevabını verir. Öyle olmasaydı çok çalışıp zengin olan insanların servetlerini gasp edip toplumun tamamına yağmalatmazlardı. Sosyalistlere sorarsanız zengin olmanın kaynağı ya hırsızlıktır ya da şanstır. Hırsızlık ekonomik düzenin değil, adli düzenin problemidir. Hırsızlıkla mücadele etmek istiyorsanız ekonomik sisteme değil adli sisteme ve polislik sistemine müdahale edip problemi çözmeniz gerekir. Zenginliğin kaynağının şans olduğunu düşünüyorsanız Allah size kolaylık versin diyorum çünkü müdahale etmek zorunda olduğunuz tek alan ekonomi değil, her şeydir.

Sosyalistseniz bütün futbol, basketbol ve dığer spor müsabakalarının hep beraberlik ve eşitlikle bitmesini sağlamak zorundasınızdır. Yetenekli sporcular şanslı genlere sahip oldukları başarılı olurlar. Bilim adamları şanslı genlere sahip oldukları için zekidirler. Müzisyenler şanslı genlere (müzik kulağına) sahip oldukları için başarılıdırlar. Güzel kadınlar ve erkekler doğuştan güzeldirler. Çirkin insanlara “haksızlık” yapmamak için bu konuda sosyalistler nasıl bir çözüm getirirler bilemem. Peki ya kısa insanlar?

Gerçek şu ki eşitlik bir ütopyadır, insanlar eşit doğmazlar, hiç bir zaman da eşit olmaz. Her insanın ana babası eşit değildir, eşit miktarda çalışmazlar, çocuklarına eşit miktarda imkanlar sunmazlar. Siz bir devlet politikası olarak çok çalışıp çok kazanandan alıp tembellik yapmış, hayatta yanlış kararlar alıp yanlış adımlar atmış insanları ödüllendirirseniz, insanlara da çalışkan olun değil, tembel olun mesajını verirsiniz. Yoksul kalmak istiyorsanız bunu yapın ama zenginleşmek, daha çok üretip halkınıza ve gelecek nesillere daha çok kaynak bırakmak istiyorsanız yapmanız gereken tembelleri değil çalışkanları ödüllendirecek ve teşvik edecek bir sistem oluşturmaktır. Bu amaca ulaşmanızı sağlayan en iyi sistem ise şimdilik kapitalizmdir. Ruslar, Çinliler ve Hintliler komunizm ve sosyalizm deneyleri yaparak sosyalizmin doğru sistem olmadığını tüm dünyaya kanıtlarken 2 milyardan fazla insana da 3-4 nesil işkence yaptılar, şimdi de kapitalizme geçerek gelişmiş ülkeleri yakalamaya çalışıyorlar.

Çalışkanların sistemi kapitalizm, tembellerin sistemi ise sosyalizmdir. Sosyalist nedir? Sosyalist tembelliği destekleyen adama denir. Sosyalist kime denir? Çalışıp üreten adamların emeğini ve birikimlerini sömürmeye çalışan, daha büyük bir pasta üretmektense başkalarının ürettiği pastadan kendine pay kapmaya çabalayan kurnaz kişiye sosyalist denir.

5 Yorum Var.:

gorunmezadam dedi ki...

bilmedigin konularda eminmiş gibi konusup insanları yanlıs bilgilendirme.
sosyalist bir insan tembelligi desteklemes tam tersine emek veren insnların emeginin sermaye ile somurulmesine karşıdır.
herkesin emegi ölçüsünde ürettigi olcude ulke zxenginligindne pay almasından yanadır.

EZGES dedi ki...

Kapitalist sistemi ayakta tutan silahların en güçlüsü,bir kesimi beslerken diğer kesimi muhtaç etme dengesizliğidir.Yani muhtac ederek bireysel kazanma gerçeği.Bununla beslenen bir sistem ne kadar adaletli ,ne kadar toplumsal ve ne kadar insanidir?Bunu düşünerek yazı yazın lütfen.Aklı ve vijdanı olan herkes şu yazdıklarınıza sadece güler...

es dedi ki...

Sosyalist düşünceniz devrim istiyor ama. Sorunlar devrimle çözülmez. Siz zaten devleti kararlarınızı, isteklerinizi yaptırmak için başa getiriyorsunuz. Kendi isteğinizle başa getirdiğiniz yönetime devrim yapma çabası niye???

sanatçı dedi ki...

ne sosyalizm ne de kapitalizmin pürüpak değildir, ancak liberalizm gerçektende kapitalizmi öneriyor mu düşünmek lazım çünkü liberalizmin içindeki değerler üstünken kapitalizm onun ekonomideki önermesi olarak sadece bir başlıktır, içini doldurmak her ülkeye göre şekilleniyor, dolayısıyla yasalar halkçı ve insancıl, adaletli programlandığında sosyalizmin ideolojisi değil idealleri liberal sistemin içinde dahada çokça varolmaktadır, zaten sosyalizmi ortaya çıkaran liberal bir denemeydi, bugünün insanları eski insanlar kadar dahi olmadığından yeni icatlar göremiyoruz sanki. Neden büyüyünce yüzde doksanı sosyalistken liberal düşünmeye başlıyor, çünkü çevrenin etkisinden sıyrılıyor, kitap okuyor, kitap dedimde okudukları kitaplar genelde çok dindarların ve sosyalistlerin dar çerçeveli kitaplardır, dolayısıyla neden sorusu hap yankılanıyordur beyinlerinde, üniversiteye başlayıncaya kadar 10 tane kitap okumayanlar romanlarla iki tane kendilerine dikta ettirilen kitapla dünyayı kurtarıyorlar sanki.

Sosyalizmde duygusal hata genelde bahsedilmiyor bu şöyle oluyor: Devlet vazgeçilmez bir unsurdur, sosyaliste devlet varlığıyla sosyalizm kavramını karıştırıyor, sonunda da o kadar iç içe geçiriyorlar ki devlet demek sosyalizm olup çıkıyor, bu yüzden aslında sosyalizmin devleti çökerttiğini aslında ağaç olmadığını ağacın üstüne yapışık çoğalan yabani sarmaşık olduğunu göremiyorlar. Yoksa sosyalist arkadaşlardan zeki ve bilgili olanlardan ideaaler bazında ne farkımız var diye düşünsek bulamayız.

Dünyada en zeki insanlar, dahiler, marjinal insanlar liberal düşüncelidir baktığımızda, günümüzde özgürlük,cumhuriyet,demokrasi,eşitlik ülkemizde atatürkçüyüm diyen her insan insanın özgürlüğünü savunan insanlardır özgürlük ekonomik olmayınca hangi özgürlük olabilir ki, gerilersiniz, dahi yeteneklere büyük imkanlar sunulmadıkça, zekilere veya bilgili insana daha fazla kudret vermedikçe gelişim imkansızdır.

Kitap okumuyorlar, yüreklice yazılan ezilen kesimin isyanını eşitlik ilkesi değilde sosyalizm olarak yorumlayıp, aslında bir ülkenin çıtasını yükseltmesine sekte vuruyorlar. Aslında bu heyecanlı teşkilat liberalizmin içindeki sosyalizme baksalar sosyalist devletten daha fazla sosyalizmin amaçlarının uygulanabilirliğini görür ve büyük işler başarır ancak kitap okumuyorlar hani dindar kesime derler ya ancak liberallerin kendilerinden belki yüz kat kitap okuduğunu düşünmezler, idealleri bu sistemde gördükten sonra sadece sefalette eşitliği göremeyeceklerdir o başka belki zenginlikte eşitlik olur, ancak kederli müzikleri seven farklı kıvrımlı insan zekaları vardır, bunlar için çeşitli çileler, zorluklar yapayda olsa üretilebilir:)

Unknown dedi ki...

YAŞINIZI BAŞINIZI BİLMİYORUM AMA CEHALETİNİZİ GÖREBİLİYORUM KARL MAX DAS KAPİTAL KİTABINI TAM 30 SENEDE YAZDI SADECE 6 SENE KİTABIN GİRİŞ BÖLÜMÜNE NERDEN BAŞLAYACAĞINI DÜŞÜNDÜ DAS KAPİTAL İSİMLİ KİTABI ANLAMAK İÇİN RUSYA VE KÜBADA ÖZEL KURSLAR VAR YOKSA SEN BURDA BİR KONU BAŞLIĞI AÇIP 2-3 CÜMLEYLE VEYA BİR PARAGRAFLA ELEŞTİRESİN DİYE YAZILMIŞ BİR ŞEY DEĞİL BİLİMSEL SOSYALİZM ANCAK KENDİNİ GÜLDÜRÜRSÜN VE KOMİK DURUMA DÜŞERSİN ANLADIĞI KADARIYLA AİLEVİ DURUMUN İYİ EKONOMİK MOBBİNG NEDİR BİLMİYORSUN ARAMA MOTORU GOOGLLE ŞUNLARI YAZ KAPİTRALİZM VE ŞİZOFRENİ VE PSİKOLOJİK RAHATSIZLIKLAR BAK BAKALIM KAÇ TANE SONUÇ ÇIKIYOR.