Blogumdan nasıl para kazanabilirim?

Blogumdan nasıl para kazanabilirim diye merak ediyorsanız doğru adrese geldiniz. Ekonomi Türk sitesinde yönetimi devraldığımdan bugüne günlük okuyucu sayısını ortalama 600’den 1200’e yükselttim. Ekonomi Türk 2 bloguna üye hedefimizle, reklam geliri hedefimizin %35’ini şimdiden gerçekleştirdik. Reklam gelirlerimizi 3 katına çıkardığımız zaman blogumuza üyeliği de bedava yapacağız. Daha önce Google aramalarında nasıl ilk sayfada çıkarım konulu bir yazıda blogunuza yazdığınız yazılarda kullanmanız gereken formatı anlatmıştım. Bu sizin yapabileceğiniz, kimseye bağımlı olmayan bir adım.

Bu yazıda diğer önemli stratejilerden bahsedeceğiz.

Blogunuzdan para kazanmanın en kolay yolu Google Adsense reklamlarıdır. Bunun için ziyaretçi sayınızı, özellikle Google aramaları sonucu sitenize uğrayan aceleci kişileri arttırmanız gerekir. Sitenizin müdavimi olan okuyucular genellikle neyi aradıklarını bildiklerinden sitenizde yayınladığınız reklam linklerine basmazlar, oysa sitenizi bilmeyen ve bir konuda arama yapan kişIler reklamları daha çok ziyaret ederler, özellikle reklamı yapılan konu aradıkları şey ise. Peki Google’dan gelen okuyucu sayısını nasıl arttırabiliriz?

Bunun en kestirme yolu her gün eşit aralıklarla 50 tane yazıyı blogunuza yazmanızdır. Böylece Google sitenizin çok güncellenen popüler bir site olduğunu varsayacaktır. Google ayrıca arama sonuçlarıda son 24 saatte yayınlanmış yazılara da öncelik veriyor (güncel sayfaları arama sonuçlarında gösteriyoruz mantığıyla). O yüzden günde 50 tane yazı yayınlarsanız bir kaç ay içerisinde blogunuzu ziyaret eden kişi sayısı 3-4 bin olacaktır. Tabii bunu yapabilmeniz için ya bir sürü zaman harcamanız ya da blog hırsızlarının yaptığı gibi başkalarının ürettiği yazıları çalmanız gerekir.

Günde 1-2 yazı yazarak çok sayıda ziyaretçi çekmek kolay değildir. Bunun yolu ise diğer sitelerden sizin değişik yazılarınıza uygun anahtar kelimeler kullanılarak bağlantı verilmesidir. Bunu başarabilirseniz bağlantı aldığınız yazılar arama sonuçlarında ilk 2 sırada çıkacak ve o konuda arama yapan ziyaretçilerin çoğunluğu sizin sitenizi ziyaret edecektir. Amerika’da kaliteli yazılar yazarsanız diğer bloglardaki insanlar sizin yazılarınıza destek olmak amacıyla link veriyorlar, Türkiye’de ise bu durum pek yaygın değil. O yüzden de sizin sitenizden yazı çalıp günde 50 tane yazı yayınlayan siteler dahi Google aramalarında sizin önünüzde çıkarak sizi mağdur edebiliyorlar.

Ekonomi Türk blogunda biz arama motorlarına uygun yazılar yazıyoruz ama bir kaç destekçi site dışında kimse bu yazılara link vermedi. Bunu başaramazsak sitemizi ziyaret edenlerin sayısını 3 katına çıkaramayız, hizmetlerimiz de paralı olmaya devam eder, rahatsızlık yaratan reklamlarımız da sürer. Bu işın değnek kısmı. Havuç kısmı ise şöyle. Sitemizdeki yazılara yazının başlığını kullanarak link verenlere biz her ay link vererek duyuracağız. Bizim sitemizin pageranki 4, yani bizden size giden linkin değeri 6*6*6*6=1296 değerinde, eğer sizin sitenizin pageranki 3 ise linkinizin değeri 216, pageranki 2 ise 36, pageraki 1 ise 6, ve pageranki 0 ise değeri 1’dir. O yüzden bizden alacağınız linkin değeri bize verdiğiniz linkin değerinden muhtemelen daha fazla olmayacaktır. Yeni bir blog açmışsanız bizden alacağınız link sayesinde çok çabuk Google veritabanına girerek arama sonuçlarında görünmeye de başlarsınız.

O yüzden sizden bizim “nedir” başlıklı yazılarımıza link vererek hem bize hem de kendi blogunuza destek olmanızı istiyorum. Bununla uğraşıp vakit kaybetmek istemiyorsanız, bizden de sizin için ücretsiz içerik üretmekle vaktimizi harcamamızı beklemeyin. Son üç ayda bize link vererek destek olan blogların listesini de aşağıya aktarıyorum. Gelecek ay bize yeni link veren blogların da listesini yayınlayacağım.

Ters Açı Ekonomi Yorumlari
Bireysel Finans (Beğenmezsen Okuma)
Entelektüel
Finans Kariyer
Birlikte
Gasteblog
Wind Energy Turkey
Ekşi Sözlük

Blogumdan nasıl para kazanabilirim diye dusunuyorsaniz bize destek olun, biz de size destek olalim. Bize son 3 ayda link vermis olup listede adi gecmeyenler yorum birakirlarsa listeye linklerini eklerim.

4 Yorum Var.:

Özkan D. dedi ki...

hocam günde 50 yazı çok fazla ve gereksiz, genelde keyfine yazıyoruz, ama yine de para kazanma şansımız varsa diğer yolları denememiz daha mantıklı.
bir de ortalama kazanç ne durumda ne kadar oluyor bilgi verebilir misniz?
blogumuzdaki görüntü kirliliğine değecek mi :)

finansKariyer

Editor dedi ki...

Gunde 50 yazi yazmak mantikli da degil zaten, reklamdan alacagin para harcadigin zamani kesinlikle karsilamayacaktir. Ama hirsizlik yapip 50 tane yazi yayinliyorsan bunu yapan otomatik programlari kullandigin icin zaman harcamadan para kazanabilirsin. Hirsizligin bu kadar yaygin olmasinin sebebi de bu...

milleplateaux dedi ki...

Google ile yapılan anlaşmanın bir yerinde google reklamlarından yaptığınız kazancı açıklamayacağınıza dair bir madde olması lazım.

Editor dedi ki...

Ben de o yuzden rakam aciklamiyorum sadece "hedefin %35'i" gibi goreceli ifadeler kullaniyorum.