Tasarruf Haftası ve Tutumluluk Şiirleri

Ülkemizde bu yıl 13-18 Aralık tarihleri arası Tasarruf haftası veya resmi adı ile Tutum Yatırım ve Türk Malları haftası olarak kutlanıyor. O yüzden de bugün sizlere tutumluluk ile ilgili atasözleri ve tutumluluk ile ilgili şiirler ve tasarruf yöntemleri gibi konuları dikkatinize sunuyoruz. Blogumuzu ziyaret edenlerden küçük bir okuyucumuz da bu konuda bizden bir şiir talebinde bulunmuş. Ben de aşağıya şu siteden aşırdığım şu ufak şiiri koyuyorum, başka şiirlere de aynı adresten ulaşabilirsiniz.

Kumbara

Kumbara, kumbara, güzel kumbara,
Atarım içine her gün ben para.
Dağıtmam elime geçen parayı,
Parayla doldururum bu kumbarayı.
Birike birike her gün çok olur,
Başım sıkılınca ön ayak olur.
En büyük bir dosttur bana kumbara,
Kumbaram var iken hiç düşmem dara.

K.Nizam BİGALI

Tabii ki tutumluluğa küçük yaşlardan itibaren başlamak çok önemli, ağaç yaş iken eğilirmiş. O yüzden de tasarruf haftası gibi etkinlikleri destekliyorum ve cocuklardan internetten tutumluluk şiirleri bulmalarinin istenmesi de gayet makul. Yalnız araya bir de “Türk Malları Haftası” diye başka bir aktivite daha sıkıştırmışlar ki ona çok fazla destek verdiğimi söyleyemem. Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı tekerlemesiyle bize yutturulmaya çalışılan kalitesiz ve pahalı mallara destek vererek ülkemize bence faydadan çok zarar veririz. Bu konuda iki sene once yazdigimiz ve Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı basligini tasiyan yaziyi okumanizi tavsiye ederim, cocuklarimiz yazida ifade edilen dusunceleri anlamasalar bile buyuklerimizin ve politikacilarimizin anlamasi onemli.

Komünizm nedir    iktisat Nedir  Devlet Üniversiteleri  Eğitim Nedir  Dejavu Nedir  Bilgi Nedir  Wifi Nedir    Teknoloji Nedir

2 Yorum Var.:

Hüseyin MEÇO dedi ki...

yeryüzünde kaç ülke

yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı.

deyişi ile kendi halkına sesleniyor.öğrenmek isterdim.

T'Pol dedi ki...

E valla Amerikalilar bir ara "Buy American" diye tutturmuslardi. Ozellikle WalMart'a kil kapanlarin temel mottolarindan biriydi... Eminşm baskalarinda ozellikle mesela Fransizlarda da vardir.