Hedge Fon Analistinden Youtube Matematik Dersi

Türkiye’de youtube hala yasak mı bilemiyorum ama değilse işinize yarayabilecek bir kaynak önereceğim ama önce hikayesini bir anlatayım. Amerika’nın Kuzeydoğusunda bulunan Boston şehrinde bir hedge fonda çalışan analist ülkenin güneyinde sel felaketine maruz kalan New Orleans’ta yaşayan kuzenine cebir dersinde yardımcı olmak için internet üzerinden ders vermeye başlıyor. (İngilizce’deki algebra kelimesi Arapça el-cebir kelimesinden geliyor, eskiden matematik biliminin sınırlarını zorlayan müslümanlar şimdi de donlarına bomba dikip terörist saldırı yaparak yaratıcılığın sınırlarını zorlamaktalar)

Arbitraj Nedir    Broker Nedir    Altın Yorumları    Portföy Nedir    Petrol Fiyatları    Nükleer Santraller

Daha sonra bunlara 10-15 kişilik bir grup katılıyor ve herkesin zamanını denk getirmek zorlaştığı için Salman Khan isimli muhtemelen müslüman analistimiz bilgisayarını kullanarak derslerin videosunu yapıyor ve Youtube sitesine koyuyor. Şimdilerde ayda $3000 gibi bir rakamı reklamlardan gelir olarak elde ediyormuş. Kazandığı para harcadığı emeğe değecek kadar çok değil ama topluma faydalı olması alkışı hak ediyor. Belki NPR’da yayınlanan bu haberden sonra ziyaret edenlerin sayısı artar da bizim hedge fon analisti de hedge fonlarda iş aramayı bırakır.

Borsa nedir?
GSYH, CPI ve GSYH Deflatoru
Fraktal nedir?

1 Yorum Var.:

Burak dedi ki...

cebir sınavına buradan çalışmıştım gerçi son gece çalıştığım için pek parlak geçmemişti sınavım, ama mit'in opencourseware'inden daha faydalı.