Blog Icerik Hirsizi Orhan Celik'i Durdurmak Icin Yardim Talebi

Sinek ufaktir ama mide bulandirir diye bir laf vardir ya, ayni oyle hissediyorum Orhan Yasar Celik'in blogumuzda yazilan yazilari calarak sirtimizdan para kazanma asalakligini yapmasi konusunda. Sabahtan beri verimli bir sekilde calismak yerine Orhan Celik'i nasil durdururum diye arastirma yapiyorum. Buldugum iki tane etkili olabilecek cozum var.

Birincisi, Orhan Celik'in sitelerine giderek oradaki google adsense reklamlarinin kosesinde yer alan "Google Reklamlari" veya "Ads by Google" linkine tiklayarak hirsizlik yapilan siteyi sikayet etmek. Sizden bana bu konuda yardimci olmanizi ve su adimlari atmanizi bekliyorum:
1. http://www.orhancelik.net/yazar-duzenlemesi/ linkine tiklayiniz.
2. Karsiniza cikan sayfanin ust tarafinda Google Reklamlari yazisinin uzerine tiklayiniz. (Reklamlara degil, icerisinde reklam olan kutunun kosesinde yer alan Google Reklamlari yazisina tiklayacaksiniz)
3. Yeni bir pencerede acilacak "Destek Ekibine Ulasarak- Adsense Yardim" isimli sayfanin en altinda bulunan "Biraz önce gördüðünüz site veya reklamlarla ilgili politika ihlalini bildirin" linkini tiklayiniz.

Nükleer Nedir    Yatırım Fonları    Taksi Şöförü   VOB nedir?  IMF Nedir   Borsa Tüyoları  Borsa Nedir  Zaman Nedir  Pi Sayısı Nedir

4. Sayfa asagiya dogru buyuyecek ve karsiniza "Sorun konusu:" yazan bir raporlama dialogu cikacak. Burada "web sitesi" kutucugunu secin. Daha sonra ise karsiniza cikan dialogdan "Bu site, iznim olmaksizin, telif hakkiyla korunan içerigimi barindiriyor veya dagitiyor." kutusunu isaretleyin.
5. Sayfanin en altinda ise "Ek bilgileri buraya girin:" yazisinin altindaki kutucuga da su aciklamayi kopyalayin: Orhan Yasar Celik isimli sahis tarafindan isletilen bir cok sitede Ekonomi Turk blogundan calinti yazilar yayinlanarak Google Adsense vasitasiyla gelir elde ediliyor. Bu sayfada da Ekonomi Turk'te yayinlanmis ve http://ekonomiturk.blogspot.com/2009/06/yazar-duzenlemesi.html adresinde bulunan yazi aynen izinsiz bir sekilde kopyalanarak yayinlanmistir. Orhan Yasar Celik ayrica http://www.forexburada.net/yazar-duzenlemesi/ adresinde de ayni yaziyi izinsiz yayinlayarak yine Google Adsense vasitasiyla haksiz kazanc elde etmektedir. Bu konuda gereken arastirmanin yapilmasini ve sorumlularin Adsense hesaplarinin kapatilmasini arz ederim.
6. Email adresinizi girin ve "Gonder" tusuna tiklayin.

Bu sadece Turkiye'ye ozgu bir durum degil, dunyanin her tarafinda Orhan Yasar Celik gibi baska sitelerin icerigini calarak hirsizlik yapan ve Google Adsense'i kullanarak reklam veren kisileri dolandiran bir suru suclu var. O yuzden de Google bu tur konularda oldukca yogun. Birden fazla kisi ayni sikayet ile basvurursa Orhan Yasar Celik'in hesabini da biran once kapatirlar diye dusunuyorum. Eger bu konuda basarili olamazsak bu sefer buldugum ikinci cozumu uygulamaya gecebiliriz ama simdilik onun detaylarina deginmeyecegim.

8 Yorum Var.:

mod34 dedi ki...

merhaba dünyada milyonca blog kopyalanıyor ayrıca çaldığını ima ediyorsunuz ama blogunuzun bi resmiyetini göremedim alıntı yapmak suç değil.içine linki koyması gereken veya rss beslemelerinizi sonuna kadar açan sizsiniz... bu durumda technorati digg gibi paylaşım siteleride blogları otomatik tarayarak yazıları almaktadır...yazılarınızı kimsenin kopyalamaması veya common creative lisansı ile korunduğunu bile yazmamışsınız...boşuna burada heyecan yaptığınızı bilmenizi isterim...insanların isimlerini burada yazmak ve onları suçlamak suçtur...blogun sahibi size hakaret davası açarsa kaybedersiniz..Nerden mi biliyorum _? çunki avukatım...kolay gelsin...

Burak dedi ki...

siz çalmışsınız adamın yazılarını :)

http://www.orhancelik.net/ekonomiturk-blogspot-hirsizligi/

Blog Sahibi dedi ki...

mod34 rumuzunu kullanan Orhan Celik,

Sitemizin Kullanim kosullarini okursaniz burada yayinlanan yazilarin izinsiz alinmasina musaade etmedigimizi gorurdunuz. Ayrica sitenin rss beslemeleri sadece 50 kelimeyi gosteriyor, sonuna kadar acik degil. Kopyala+yapistir yaparak yazilari caldiginizi biliyorum.

Neyse bakalim Google'in bu konudaki yaklasimi nasil olacak, onu tespit edelim bir, sonrasina bakariz.

Orhan dedi ki...

arkadaşım sitede 25 bin yazı var ne kopyala yapıştırından bahsediyosun ? rss ini kapatırsan yazılar gelmezdi.

T'Pol dedi ki...

Hah Orhan Celik denen kisi gercekten de avukatsa cok komik olur valla...

mod34 dedi ki...

bana bak.yazdıklarımı dikkatli oku senin kim olduğun belli değil ve bir insanın kişisel haklarına saldırıda bulunuyorsun...kimsenin ismini soy ismini adresini telefonunu burada yayınlayamazsın...öncelikle kendi kimlik bilgilerini burada paylaş.hakkında en ufak bir açıklama yok. kimsin necisin bir bilelim.

miglate dedi ki...

mod34,
ekonomiturk'ün feedlerinin belli bir kelimeye kalan kısmı açık. Sen hangi feedi kullanıyorsun? İnşallah o feed, buradaki yazıların arama motorları tarafından kolay indekslenmesini sağlayan sitemap feed'i değildir.
Eğer o feed'deki tüm içeriği kaynak belirtmeden kullanıyorsan içerik hırsızısındır demektir. Ki sen zaten bütün yazıları alıyorsun ama yazarının ve ilgili blogunun linkini vermiyorsun. Ki o feedlerde bu bilgiler de mevcut olur!!!
Öte yandan avukat olmana rağmen -ki ben inanmıyorum- telif hakları konusunda güncel mevzuat hakkında bilgin yok. Öncelikle aksi belirtilmediği halde herhangi bir mecrada sunulan her türlü içeriğin telif hakkı o içeriğin yaratıcısına aittir. Onun izni olmadan, çoğaltılamaz, paylaşılamaz ya da değiştirilemez. Aynı şekilde bahsettiğin uyarıların yapılması bu kanunun hatırlatılması içindir yoksa eser sahibinin hakları zaten mevcut kanunlar tarafından korunmakta olup ayrıca bu tür uyarılar yapmasına gerek yoktur.

alp hamzagil dedi ki...

Ben mod34'ün avukat olmadığından adım gibi eminim. Avukat bir insanın böyle çocukça imla hataları yapacağını sanmıyorum. Avukatın yazdığı yazının bir ağırlığı olur, bunlar tüy gibi hafif kurusıkı sallamalar. Ekonomix iyi bir avukat arkadaş ve maliye takviyesi ile bu işin üstesinden gelebileceğinden eminim. Aklı sıra başkasının emeğinin üzerinden para kazanmayı marifet görmüş bu Orhan Çelik, utanmadan da kendini savunuyor. Çok şey gördüm ama her geçen gün insanın şaşırtacak yeni bir olay çıkabiliyor karşısına. Benim tecrübelerimde hayatı dolandırıcılık olan insanların hiçbiri yaptıklarının dolandırıcılık olduğuna bir kere inanmıyorlar ve ORhan Çelik gibi sonuna kadar bunu savunma hakkını kendilerinde görüyorlar. Bir psikoloğa filan da sorarsanız bunu kesin teyit edecektir. Doğalarında var yani dolandırmak ama kalpten de yaptıklarının doğru olduğuna inanıyorlar.