Orhan Çelik'in Intihal Listesi

Orhan Yaşar Çelik isimli kisi blogumuzda yayinlanan yazilari surekli bir sekilde degisik sitelerde iznimiz olmadan yayinlamaya devam ediyor. Bunu yapmaktaki amaci Google reklamlarindan ve diger reklamlardan para kazanmak. Arkadas anladigim kadariyla 30'dan fazla websitesinde baska bloglardan ve sitelerden caldigi yazilari kullanarak Turkiye sartlarinda ciddi miktarlarda para kazanma stratejisini uygulamaya koymus. Mesela altin yatirimcilarina hitabeden sitesinde bizim altin ve alakali konularda yazdigimiz yazilari calarak kullanmis ve google'dan gelen okuyucularin sitesindeki reklam linklerini tiklamasi sonucu ufak miktarlarda gelir elde ediyor. Tek basina bir sitede kazandigi paranin bir anlami olmuyor ama bu rakami 30 ile carpinca tabii sonuc daha carpici olabiliyor. Bugune kadar tespit edebildigim ve calinti yazilari yayinlayan siteler su sekilde:

xttp://www.altinrehberi.net/binary-sayi-sistemi-0-1-ve-0-5/
xttp://www.orhancelik.net/yazar-duzenlemesi/
xttp://www.ekonomiksite.com/nouriel-roubini/
xttp://www.forexburada.net/

(Site adreslerinin ilk harfini degistirdim bu sitelere kredi vermemek icin). Bu konuda Google'a bir email attim ve calinti yazilar yayinlayan bu sitenin Google Adsense'den haksiz bir sekilde para kazandigini belirttim, henuz cevap gelmedi.Nükleer Nedir    Yatırım Fonları    Taksi Şöförü   VOB nedir?  IMF Nedir   Borsa Tüyoları  Borsa Nedir  Zaman Nedir  Pi Sayısı Nedir

Bundan sonra bu listeyi guncellemeye devam edecegim, sizin de arada karsiniza bu tur siteler cikarsa listeye ekleriz. Zaten sitelerin hepsinin sablonu ayni, bir tanesine baksaniz digerlerinin hepsini de gormus oluyorsunuz.

Bu arada Google'da Orhan Yasar Celik diye arama yaptiginizda karsiniza ilk olarak bizim blogda yazdigimiz yazi cikiyor. Bu tur adi hirsizliklari cezalandirmaz isek yarin bizim burada yazdiklarimiza bakan baska bir esegin aklina da karpuz kabugunu dusurmus oluruz.

0 Yorum Var.: