Piyasa Profesoru Borsanin Yonunu Acikliyor

Medyada yukaridaki turden basliklara her zaman rastlamak mumkun. Bizim yaptigimiz gibi piyasalarin yonunu uc gun tesadufen bilen adamlar birden karsimiza "profesor", "uzman" veya "kurt" olarak surulurler. Bu kisiler "borsanin yonunu uc gun ustuste tesaduf eseri bilmenin olasiligi sadece yuzde 13'tur, yani yuzde 87 olasilikla ben gercekten de piyasalarin kurduyum" turu savlar ortaya atarlar.

Bir cogu teknik analiz adi verilen palavra bilimin arkasina siginarak "borsa bugun dusmezse kesin cikar" mealine gelen super isabetli tahminlerle okuyucuya isik tutarlar.

Bir cogu da "aldigim duyumlara gore..." kelimeleriyle baslayan cumleler kurarak sozde piyasalara yon veren kisilere yakin olduklarini ve bu kisilerden aldiklari tuyolari sizlerle paylastiklarini ima ederler. Kimse de "ulan piyasalarin yonunu bilen bir kisi yokn nerenden uyduruyorsun bunlari" diye sormaz. Madem adam piyasalarin yonunu biliyor, bunu baskalariyla neden paylasiyor diye de sormaz.

Tutumluluk  Inovasyon örnekleri  Türev Konu Anlatımı  EFT Nedir  Olasılık nedir    Ekonomi Nedir  Hisse Yorumları  Bilinçli Tüketici

Neyse tum bu soylediklerimden sonra bu tur gizemli kisilerin varligina inaniyorsaniz asagidaki paragrafi okuyun.

Aldigim duyumlara gore Merkez Bankasina cok yakin (kapisinda simit satan cocuk) kisiler borsanin yarin (27 Agustos 2009) yukselecegini soylemisler. O yuzden ben de yarin borsanin yukselecegini tahmin ediyorum.

Not: insallah tahminim yanlis cikar da bu serinin yazilarina son veririm. Yoksa bir muddet sonra kendimden suphe duymaya baslayacagim :)

2 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

EkonomiX, siz harbiden bu teknik analizin koskoca bir palavra olduğuna inanıyor musunuz ?

Yoksa işte %30-40 payı ancak vardır falan minvalinde mi palavra dediniz.

Çok teşekkürler.

Alper Mizrak dedi ki...

Teknik analizin yaptigi tek bir sey var: Gecmiste olmus bitmis bir grafik uzerinde, yok destek olustu yok kostek olustu diyerek ossuruktan teyyare yapmaya calismak.
Alper