Yazıcı mı, toner mi?

Dün durduk yerde anlamsız bir ikilemle karşı karşıya kaldım. Nadiren kullandığım yazıcımı çıkartınca fark ettim ki doğal olarak tonerleri kurumuş. Oysa kaldırırken toner kutularında mürekkebin çıktığı yere selobant yapıştırsam, bu sorunu yaşamayacaktım.

Bu modelin toneri hala var mı, nerede satılır, kaç para diye bakarken fark ettim ki:

Siyah Toner: 52 TL.
Renkli Toner: 56 TL

Dolum: 8-10 TL (ancak benim elimdeki kartuşlar doldurulabilir durumda değil)

Tutumluluk  Inovasyon örnekleri  Türev Konu Anlatımı  EFT Nedir  Olasılık nedir    Ekonomi Nedir  Hisse Yorumları  Bilinçli Tüketici

Yeni Yazıcı (Tarayıcı, Fotokopi Makinesi, Fotoğraf Basma Özelliği ile): 100 TL

Şimdi;

1. Sadece siyah toner almak işimi görür ama yazıcımın giderilemeyen bir sorunu var. Kağıdı tam düz almıyor. Her seferinde müdahale etmek gerekiyor ki o bile her zaman yeterli değil.

2. Eskisini atıp yeni yazıcıyı alsam, boş yere çalışan bir makineyi çöpe atıp, çevreye zarar vermiş olacağım.

3. Önümüzdeki dönemde yazıcıya daha fazla ihtiyaç duyacağımı düşünüyorum. Tarayıcı özelliği çok işime yarayabilir.

Yeni yazıcı alacak gibiyim ama çevreye vereceğim zarar yüzünden de mutsuzum.

Bu "ucuz yazıcı, pahalı toner" politikası çevreye büyük zarar veriyor. Bizden sonraki nesiller kesin bize küfredecek, bundan eminim.

4 Yorum Var.:

Alper Mizrak dedi ki...

Sayin TPol,

Cevre hassasiyetiniz icin tesekkurler.

Yaziciya evde sahip olmak cok gereksiz. Is yerinde, okulda zaten bilgisayar ciktisi alabiliyoruz. Ve hatta disarida parasini verip printer ciktisi almak bile duruma gore daha hesapli olabiliyor.

Bence eve yazici sahip olmanin uc mahzuru var:
1) Cok nadir kullaniliyor.
2) Oldukca buyuk hacim kapsiyorlar.
3) Bakim masraflari aletin kendisinden daha pahali.

Tabi ki bu benim tecrubelerim sonunda ulastigim gorus. Baskalarinin ihtiyaclari tamamen farkli olabilir.

Alper

smashe dedi ki...

lazer yazici alirsaniz bakim derdi filan olmaz kartusuda kurumaz 1 sene kullanmayin sonra gene calisir

siyah beyaz lazer yazici almanizi tavsiye ederim

T'Pol dedi ki...

Sn. Alper- Su anda calismiyorum ve freelance bir ise girismek uzere calismalar yapiyorum. O yuzden evde bir yazıcı gerçek bir ihtiyaca dönüştü.
Çalışıyor olsaydım da şu anda ihtiyacım olan uzun baskıları şirkette almak etik olmazdı. (Belki kağıdı kendim satın alırsam, olabilir.) Tabii ki ben de zaman zaman ihtiyacım olan 1-2 sayfalık işler için şirket yazıcısını kullandım ama bu sefer ihtiyacım olan belgeler çok uzun.

Sn. Smashe- Oneri icin tesekkurler.

Unknown dedi ki...

Yazici firmalari Gilette, Nespresso, Xbox gibi, aleti ucuza hatta bedavaya, zararina ver, refillden gecir is modelini benimsediklerinden, herhangi bir ev kullanicinin uzun vadede karda olmasi cok zor, hatta oldukca fahis. Doldurma toner ile belki biraz duzeltilebilir. Genede Evde yazici sadece getirdigi konfor ile kendini dogrulayabilir. Onun haricinde baski isiyle ugrasan bir muessesenin verimine ulasamaz. Uzun uzun belgeler basilacak ise bir ozalitci vs. ile anlasmakta fayda var. Bir de ek: genelde scanner printer fax all-in-one turu urunler en dusuk verime sahip oluyor...