Japonya ve Resesyon

Japonya ekonomisi bu yilin ilk uc ayinda bir onceki ceyrege kiyasla senelik yuzde 15,2 hiziyla kuculmus ve siddetli bir resesyon yasiyor. 2008'in son ceyreginde kuculme rakami yuzde 14,4 imis. Gorunen o ki kriz Japonya'yi da teget gecmis.

Japonya da buyume rakamlarini Amerika gibi hesapliyor. Eger Turkiye gibi hesaplamis olsaydi kuculme rakamini sadece yuzde 3,5 olarak telaffuz edeceklerdi.

Ama simdi Japonya ekonomisi (ekonomi nedir?) ikinci ceyrekte pozitif buyume aciklarken krizin dibi gordugu soylenen Turkiye 2009'un ilk uc ceyregi icin eksi buyume rakamlari aciklamaya devam edecek. Insanlar da "yahu hani dibi gormustuk, aciklanan rakamlar hep eksi" diye anlamadan sikayet edecekler.

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

Bizim de artik mevsimsellikten arindirilmis verileri guncel bir sekilde aciklamamizin zamani geldi de geciyor bile. Kullandigimiz yontemlerin dandikligi piyasalarin dalgali oldugu bu gunlerde iyice su yuzune cikiyor.

Bu arada buyume tahmini yarismamiz devam ediyor. Kolay degil degil mi tahmin yapmak?

0 Yorum Var.: