Cin Borsasi ve Ekonomi Haberleri

Subat 2012 vadeli enflasyona endeksli kagitlarin faizi %9.94 cikmis, benzer vadeye sahip nominal faizler ise %17 civarinda seyrediyor. Demek ki son 3 ayda enflasyon beklentilerinde pek bir degisiklik olmamis, gelecek 5 yilda ortalama enflasyonun %7 civarinda beklendigini soyleyebiliriz. Bu arada benzer vadeya sahip eurobond faizleri ise %6; bunun ne anlama geldigini siz aciklayin.

Ote yandan Cin borsasi (Borsa Yorumları) bugun %7 dusmus, bence balonun patlamasi icin daha erken.

Tutumluluk Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları    Nükleer Kirlilik    Nükleer Nedir    Fraktallar    Sosyalizm Nedir

Dunya Bankasi baskanligina bizim de tahmin ettigimiz gibi bir Amerikali getiriliyor. Ama Beyaz Saray'a yakin kaynaklarin "Zoellick olmasaydi kesin Kemal Dervis baskan olurdu, burun farkiyla kacirdi" seklinde ifadelerde bulundugu kulagimiza geldi.

6 Yorum Var.:

pascalnouma dedi ki...

Enflasyona endeksli borçlanma senetleri kur riskinden koruma sağlar mı? Enflasyona endeksli olmayan borçlanma senetleri böyle bir koruma sağlar mı? Eğer bu senetler bu anlamıyla farklı niteliklere sahipse 17-10=7 demek doğru mudur?

Adsız dedi ki...

Google hisslerinin IPO'sunun normal finans kanallari yerine muzayede sistemiyle halka acilmis olmasini nasil degerlendiriyorsunuz? Eski fosil sistem cokuyor mu?

Adsız dedi ki...

Burada TL cinsi nominal faizlerin 17 olmasi demek TL'nin nominal olarak yüzde 9 deger kaybetmesinin beklenmesi demek. Nominal deger kaybi yuzde 9 bir de buna enflasyonun yuzde 7 olmasi eklenirse reel olarak yuzde 2'lerde bir reel devauasyon bekleniyor demek. (tabi onumuzdeki 5 yilda)

pascalnouma dedi ki...

TÜFE'ye endeksli YTL kağıtlar ile endeksli olmayan kağıtlar üzerinden enfalsyon beklentisi hesabı yapmak doğru mudur emin değilim. TÜFE kur geçişkenliğinden etkilendiği için aslında TÜFE'ye endeksli kağıtlar "kısmen" YTL'dir. Bu yüzden karşılaştırmanın uygun olmayacağını düşünüyorum.

Blog Sahibi dedi ki...

Sayin Nouma,

Oyle topu sahanin ortasina birakip gitmek yok. Marifetlerinizi gosterin bize, beklenen enflasyon ve devaluasyon oranlarini tam olarak hesaplayin (veya bir aralik verin), ne kadar buyuk bir golcu oldugunuzu herkese gosterin.

Adsız dedi ki...

EGER YUZDE 9 deger kaybetmesi bekleniyorsa nominal olarak, bunun passthrough etkisi ilk yılda yuzde 1 civarı ikinci yılda ise kumulatifolarak yuzde 2 civaridir. yani deger kaybindan oturu bu kadar enflasyon fazla olacaktir. oyleyse sayin noumanin dedigine gore bu yuzde 7 enflasyon bu etkiyi icerir mi icer mezmi? iceriyorsa enflasyon 2 sene iceriisnde yuzde 5 lerde mi olacak demek? benim analdigim bu yani..