CHP Aleyhine Yazi

Oncelikle herkese merhaba demek istiyorum. Sevgili Ekonomix’in bahsetigi siyaset yazari benim, bende bloga yeni katilan Ekodok gibi blog yazari arkadaslari mahcup etmem insallah…Takdir ederseniz ki Turkiye’de herkes cok iyi teknik direktordur ve siyasetten cok iyi anlar (ben bunlardan biri degilim, sadece gozlemciyim). Bu yuzden siyaset ve futbol mevzulari genelde hararetli tartismalara, asiri durumlarda kavgalara sebep olur. Benim amacim mumkun oldugunca ilginc buldugum guncel konulari sizlerle paylasip, sizlerin de ne dusundugunuzu ogrenmek. Ortaligi fazla velveleye vermemek.

Ve gelelim ilk yazimiza. Ekonomix (ekonomi nedir?) oyle guzel bir pas attmis ki, AKP Aleyhine Yazi adli yazida, bu pasi gogusumde yumusatip, ceza sahasina ortalamak sart oldu. (Zaten bende ilk yazim ne konu uzerine olsu diye kendi kendimi yiyordum). Bende CHP aleyhine bir yazi yazayim dedim.

Niye CHP aleyhine? CHP, su anki goruntusuyle, herseyden sikayet eden fakat cozum uretmeyen bir parti gorunumunde. Secim politikasini da goreceksiniz sadece anti-AKP platformu uzerine kuracaktir. Cumhurbaskani seciminde, sadece Tayyip’i istemeyiz Gul’u istemeyiz, onu istemeyiz bunu istemeyiz diye bagirip durdu CHP’nin ileri gelenleri. Bir Allahin kuluda cikip, bizim adayimiz su kisidir, biz bu kisinin Cumhurbaskanligina uygun oldugunu dusunuyoruz demedi. Kibris konusunda ancak AKP vatani satiyor, yavru vatan elden gidiyor diye sikayet ettiler, fakat bir cozum onerisi getirmediler. Buna benzer bir suru ornek var, ve hepsinin ortak ozeligi, CHP’nin ancak muhalefet etmis olup, alternatif sunmamis olmasi. Bu mudur siyaset? Bu mudur Ataturk’un partisi…

Sindirella Hikayesi  Tahvil Nedir  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Çernobil Faciası  Türev Konu Anlatımı  Demokrasi Nedir    Yatırım Fonları

AKP doneminde ic ve dis politikada cok hareketli zamanlar gecirdik, AB sureci, Irak savasi, ve Cumhurbaskanligi secimleri gibi. Benim anamuhalefet partisinden beklentim her turlu kosulda alternatif cozumler sunmasiydi, iktidardaki AKP’ye karsi olsunda ne olursa olsun demesi degildi. Oturup arkadaslarina kusen cocuklar gibi mizikcilik yapmasi hic degildi.

Sizler sirf AKP’yi sevmiyorsunuz diye bu cozum uretmeyen partiye oy verir misiniz?

21 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Hangi partiye oy verirseniz verin, hangi ideolojiye inanırsanız inanın ama eğer cumhurbaşkanını halk seçecek olursa Abdullah Gül'e atın oyunuzu, ve artık bu ülkede askeri darbe olamayacağını hem dünyaya gösterelim hem de ordunun gölgesinde yapılan siyasetten bir nebze kurtulalım!

Adsız dedi ki...

AKP olmasaydı ve solda oy potansiyeli daha fazla olan başka bir parti daha olsaydı CHP bu kadar oyu nah alırdı diyorum! Uydu mu?

Sağlaması da aynen şu şekildedir:

AKP ye oy vermek istemeyen vefakat! başkaca da bir alternatifi olmayan seçmenler tarafından CHP bu kadar sandalye sahibi yapılmıştır!

Netekim ben d eonlardan biriyim, yani tecrübe ile sabit bir de üstüne!

CHP nin bırakın 4 senedeki muhalefet yapmayan muhalefet durumunu, son Cumhurbaşkanlığı seçiminde sergilediği isterik tutum ki baş aktörü Baykal olmakta, kendisinden bırakın köy ve kasaba olamayack olmasını büyük ölçüde oy kaybına da uğrayacaktır!

Olan bizim oylara olacak!!

Durum budur! Oy veren millet olarak biz seyirci konumuna düşeli epey zaman oldu...

Adsız dedi ki...

geçende Kanat Atkaya yazısında AOKOO-ABO partisinden bahsetti( AKP Olmasında Kim Olursa Olsun-Ama Baykal da Olmasın):)
AKP'yi istemeyenler CHP dışı alternatif arıyorlar ama nafile..
Ben AKP'nin ekonomi politakalarından memnun fakat anti laik söylemlerinden son derece rahatsız bir vatandaş olarak kime oya atayım?
CB seçimlerinde sağduyulu davransalardı oyum AKP'ye idi.
Mevcut durumda Baykal'a bir şekilde el çektirilse(biliyorum imkansız)oyum CHP'ye..

Baykal devam ederse oyum ziyan olacak, zira Baykal'ın ekonomiyi AKP kadar iyi yönetemeyeceğini düşünüyorum.

Burcuk dedi ki...

CHP'nin bir diger gicik yani da su ki muhalefet ettikleri seyi de dogru duzgun ifade edemiyorlar.

Bir yere birisi secilecegi zaman tek yogunlastiklari konu esinin basi kapali mi degil mi! adam bir baksana bu adamin egitimi ne, buraya uymaz, bunu yapamaz yeterli deneyimi yok de, bir suru elestirilecek sey varken gidip en populistini bulup bunu da duzgun ifade edemeyip yuzune gozune bulastiriyorlar ne yazik ki:/

AOKOO-ABO'yu duymamistim, cok iyiymis:)

Adsız dedi ki...

ekonomi türk te okuduğum en kötü yazıydı. yeni politika yazarımızın chp eleştirisi bu mu yani? Ben bile daha iyisini yazarım. Bu sitede yayınlanan her yazıyı okuyorum, yazarı yazıyı bitirince görüyorum. Biraz daha özen lütfen.

VolkanS

Adsız dedi ki...

VolkanS'a katilmamak mümkün degil. Acaip geyik, bos bir yazi olmus. Elle tutulur yani yok. Ilk yazi oldugu icin affedelim, bundan sonra düzelmesini dileyelim.

Ha bir de "de" baglacini ayri yazmayanlara zaten ayrica gicigimdir.

veritas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

"de" ler ayrılmamış,

imla felaket
("." ve "?" yerine "..." kullanılmış.)

kelimeler yanlış yazılmış
("gogusumde" değil "göğsümde", "ederseniz" değil "edersiniz")

ama bunlar çok önemli değil,

4 paragraflık metnin, 2 paragrafı saçmasapan bir giriş.
"Takdir ederseniz ki Turkiye’de herkes cok iyi teknik direktordur ve siyasetten cok iyi anlar (ben bunlardan biri degilim, sadece gozlemciyim)"

gözlemci olunca, bu siyasetten çok iyi anlamadığın manasına mı geliyor. ne demek yani bu?

Son iki paragrafı da "chp hep şikayet ediyor, çözüm üretmiyor" cümlesinin yayılmış hali.

VolkanS

Adsız dedi ki...

AK ne gibi projeler üretti?

Farazi dedi ki...

'Kardesim siz ne ayaksiniz' demek cok banel kacar farkindayim. Onun icin oyle bir sey soylemiyorum. Fakat elestirmek yerine cikip kendi standartinizi dunya aleme ilan edin derim size. Arkadas gazeteci-yazar degildir belki, hatalari da olacaktir mutlaka. Imla olayina girip belden asagi vurmak da neyin nesi? Hos icerigi hosuna gitmemis olabilir, ki cok detay icermiyor yazi - fakat bunu carsaflamak ucuz bir hareket. Sakinalim boyle seylerden.
Daha iyisini yapacak olan ciksin bir yazi eklesin ve bizler takdir edelim.

Paylasim icin ben kendi adima tesekkur ediyorum.

Keep it up!!!

Adsız dedi ki...

veritas hoşgeldin,

eleştiriler biraz agır da olsa, umarım elştiriye açık birisindir. Ki yorumlara cevap yazıp "asıl Türkçeyi bilen benim" diyaloglarına girmemişsin, tebrikler..
Ben sadece ekonomix secmişse bir bildiği vardır diye okudum yazını, begendim de .) İlk paragrafında dediğin gibi, zaten herkes siyasetçi o yüzden sen hangi konuyu aramızda tartısalım,fikir alışverişinde bulunalım onu belirlemiş olacaksın..
..
AKP hükümetinin ekonomideki başarısını bir koalisyon hükümetinin göstereceğini sanmıyorum, CHP gösterir mi?? hahah ben gülerim buna..

CHP, muhalefetin "alternatif çözüm üretmek olduğunu" hala çözememiş bir parti, ki muhalefet partisi olma konusundaki engin deneyimine ragmen..

veritas dedi ki...

Iyi niyetle yapilan butun elestiriler icin tesekkur ederim. Volkan Bey'e elestirileri icin bilhassa tesekkur ediyorum. Ne gazeteciyim, ne yazarim. Turkce imla kurallarina aslinda dikkat ediyorum, fakat gozden kacan hatalar olursa bunun belirtilmesi benim sahsen hosuma gider

Yazinin ana temasi aslinda CHP'ye oy vermek icin AKP'den nefret etmemiz mi gerekiyor sorusuydu. Benim imla hatalarimin arasinda bu soru gume gitti gibi.

Acaba sagdaki ANAP-DYP birlesmesi Kanat Atkaya nin bahsetigi AOKOO-ABO partisi olabilir mi?

Adsız dedi ki...

Çözüm üreten bir partiye örnek verir misiniz?

Adsız dedi ki...

Ben size CHP'nin politikasını söyleyeyim. İktidara gelemez ama, koalisyonla fian gelirse , ekonomide aynı politikalara devam,AB müzakere süreci devam, belki Kıbrıs ve K.Irak konularında nuans olabilir ama ABD ile stratejik birlikteliğe devam gibi politikalar olacak. Muhalafetteyken partiler başka söylüyor, iktidardayken başka şeyler yapıyorlar. Abdullah Gül'ün Gümrük Birliği ve Ab ile ilgili eski fikirlerini hatırlayın, AKP nin 2002 de IMF e karşı çıktığını hatırlayın. Yani Tayyip diyo ya "Bekara karı boşamak kolay". O hesap işte.
Farklı iktidarlar olacak, ama siyaset tek.TINA : there is no alternative

Adsız dedi ki...

Özge'ye

Chp aynı ekonomi politikalarına devam eder demişsiniz. CHP'nin ekonomik programı yakınlarda ekonomixin yazısına konu olmuştu
bir okuyun derim.

Ayrıca eğer CHP'nin farkı küçük ise CHP sırf islami kökenlerinden dolayı Akp'yi eleştiriyor anlamına gelir dikkatinizi çekerim.

Adsız dedi ki...

Aynen yazıma baktım ama CHP nin ekonomi politikasına dair bi laf sarf etmemişim!! Hangi cümlemden bunu çıkardınız acaba??

Bne politika uzmanı değilim, bizzat CHP içinde de yer almıyorum, gerçi o partidne milletvekili bir adet eniştem bulunur, sırf onun karakterine bakıp bile bu konuda negatif bir düşünceye sahip olabilirim aslında ama bunu yapmıyorum, konuyu basın ve medyadna takip eden bir izleyici olarak ve de seçmen olarak görüşümü ifade ettim!

Ben ce bu sadece CHP ye özgü bir durum değil, biz de muhalefet muhalefet yapmıyor, genel durum budur! Bazı tepki oylarını her tür muhalefet her daim içinde barındırmıştır!

CHP ne yapıyor ben anlamış değilim! En son DSP ye birleşme teklif ettiler ama Rahşan Hanım bu ne cüret diye cevap verdi!! Allahtan DYP-ANAP birleşmiş, eğer şu son saatler içinde saç baş olup ayrılmadılarsa!! fekat bütün bunların kişisel olarak benim potansiyel oyuma hiç bi faidesi yok! Çünkü ben yine gidip oyumu maalesef CHP ye vereceğim! Vicdan sızlatıcı bi durum ama fact!

Özge

Adsız dedi ki...

Siz bakmayın muhalefette söylediklerine atıp tutuyorlar.

Adsız dedi ki...

"Ben ce bu sadece CHP ye özgü bir durum değil, biz de muhalefet muhalefet yapmıyor, genel durum budur! Bazı tepki oylarını her tür muhalefet her daim içinde barındırmıştır! "
Doğru. Buna bir çok örnek verilebilir. Mecliste CHP 353 sandalyeye sahip olsaydı, AKP 151 sandalyeye sahip olsaydı, ve CHP AKP'ye sormadan bir cumhurbaşkanı seçmeye kalksaydı, AKP de onun seçilmesi için herşeyi yapmaz mıydı? CHP seçmeni veya üyesi değilim bu arada. Dışarıdan bakınca böyle görülüyor.

Farazi dedi ki...

Olay o kadar basit degil. Duz mantik yurutsen yine oyle bir sonuc cok uzak kalmis olur. CHP'nin kafadan izledigi bir politikanin sonucudur. Yoksa diger partilerden tutun, bagimsizlara kadar - hepsinin gorusu oyle ya da boyle alinmistir.

Fakat diger bir perspektif, hadi CHP neyse diyelim. Agar bey de bir kenara. ANAP nasil yapar boyle bir sey? Ozal ayni yoldan gecmedi mi? Onu da engellemeye calistilar. Hani cok enteresan aslinda. Isin icinde bir is var derler ya, aynen oyle iste.

Farazi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

En son yazımı tekzip ediyorum:

Fikret Bila'nın bugünkü yazısına göre Rahşan Hanım birleşme olayını sevinçle karşılamış!!

Quote

CHP ile DSP arasında başlayan ittifak görüşmelerini Rahşan Ecevit nasıl karşıladı?
Rahşan Hanım dünkü görüşmemizde bu sorumu şöyle yanıtladı:
"Bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyorum. Bülent de rahatsızlanmadan önce sağlı, sollu güçbirliğine gidilmesini istiyordu. Bunu zorunlu görüyordu. Ancak rahatsızlandı. Bunun üzerine ben biliyorsunuz partileri ziyaret ederek Bülent'in isteğini yerine getirmiş oldum. Benim bu girişimlerimi medya ve bazı siyasi partiler pek ciddiye almadılar. Hatta biraz alaycı ifadelerle karşıladılar. Ancak, Türkiye'nin geldiği nokta Bülent'in önerisinin bir ihtiyaç olduğunu gösterdi. Solda güçbirliği, ittifak yapılması çok memnuniyet verici. Gelişmeleri çok olumlu buluyorum."

Unquote

Haydi eyvallah ( bu arada yine arabam hasar gördü! - kasko yapmayacaklar bana pek yakında!!)

Özge