Dolar Kurunu Nasil Hedging Yapabiliriz

Baska bir okuyucumuz da hedging konusunda yardim istemis, profesyonel bir cevap vermek gerekli. Ben de gecen sene tekstilcilere 1.6-1.7 YTL'den dolar satarak hedge yapmalari tavsiyesinde bulundugumu hatirladim nedense. Yine de hedge yapmayarak iyi yapmislar, belki yarin bir gun "dolar krizi" falan cikar 2-2.5 YTL'den satarlar!! Subat sonuna kadar kriz cikacak diyorlardi ama herhalde revizyona giderler yakinda o tahminde de. Neyse ben sizleri okuyucumuzun sorulariyla basbasa birakayim, yardimlariniz icin simdiden tesekkurler:

EFT Nedir?  Faşizm nedir?  Özel Üniversiteler  Devlet Üniversiteleri  Türk Bilim Adamı


  • Hayali ya da faaaliyette bulunan, herhangi bir sektördeki (öncelikli tercihim Tekstil sektörüdür) herhangi bir işletmenin nasıl hedging yaptığını,varsa bu işlemin prosedürünü ve uygulanan adımları vaktiniz dahilinde bana aktarabilirseniz çok sevinirim.
  • Hedge yöntemi işletmelere her zaman fayda mı sağlar?Bu yöntemin fayda ve zararlarını tekstil sektörünü göz önüne alarak açıklayabilir ya da örneklendirebilir misiniz?
  • Hedge yönteminin Türk veya dünya tekstil firmalarındaki uygulanabilirliği ne derecededir?
  • Küresel ısınmanın tekstil sektöründe meydana getirdiği risklerden korunmada, hedge yöntemi olumlu yönde bir etken olabilir mi?

0 Yorum Var.: