Kariyer Danismanligi Nedir

Bir okuyucumuz kariyer danismanligi ve bolum secimi konusunda su soruyu yoneltmis. Bu aralar vaktim kisitli, yardimci olabilecek arkadaslar gorev basina:

EFT Nedir?  Faşizm nedir?  Özel Üniversiteler  Devlet Üniversiteleri  Türk Bilim Adamı

Merhaba, Sn Ekonomix ekonomiye ilgim var ve üniversitede bu konu üzerine bir bölüm tercih etmek istiyorum. "işletme, iktisat ve ekonometri" bölümlerinden birisini tercih etmem gerekiyor ( ben işletme düşünüyorum ). Bu bölümlerden hangisi ( ekonomi-finans alanında ) daha iyi bir tercih olabilir ve gelecekte bu bölümlerden hangisinin daha öne çıkar? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

2 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Uzman degilim ama sahsi fikrimi belirteyim: Ben kariyer secimi yapma yasinda olsam ve simdiki aklim olsa isletme degil, Cin ya da Rus Filolojisine gider, ekonomiye merakimi baska turlu gidermeye calisirdim. Yahut da biri Ingilizce iki dil bilen bir Hukukcu olmaya ve uluslararası sozlesme yonetimi, anlasmalar vs gibi bir alanda calismaya heves ederdim. Maalesef, ekonomi ve isletme konusunda yetisen(?) cok universite ogrencisi var. Dolayisiyle de bu mesleklerin cazibesi kalmadi. Ekonometri ilginc tabii ama is alani kisitli olabilir sanirim. Ya kamuda, ya universitede belki de finans kuruluslarinda calisma imkani taniyabilir, bu konuda cok detay bilgim yok. Eger Thomas L. Friedman'in "Dunya Duzdur" kitabini okursaniz, yaptiginiz isin bir baska ulkeye "outsource" edilemeyecek bir is olmasina ozen gostermek isteyebilirsiniz. Size basarilar dilerim.
T'Pol

Adsız dedi ki...

Sn T'Pol kitap öneriniz için çok teşekür ederim.