Cinsel Suclar

Bir ulke ekonomisinin verimli calisabilmesi icin dogru durust kanunlar olmasi ve bunlarin isletilmesinin bir numarali kosul oldugunu daha once cesitli vesilelerle belirttik. Maalesef ulkemiz kanunlarinda ve bunlarin uygulamasinda buyuk bosluklar var, kimler ellerini kollarini sallaya sallaya suc isleyip ceza almadan kurtulmadi ki?

Bugun bu konuya teget gecen bir konudan bahsetmek istiyoruz. Ekonomi ile cok alakali degil ama cesitlilik olsun diye cinsel suclardan bahsetmek istiyoruz. Bahsedilecek cok sey yok aslinda, bana biraksaniz hepsini sallandiririm. Ciddiyim, cocuklara ve bebeklere cinsel yonden ilgi duyan bu adamlarin tibbi tedavisi diye bir cozum yok ortalikta, istediginiz kadar iceri tikin bu adamlari ciktiklari zaman yine ayni sucu isleyeceklerdir. Ekonomik verimliligi de goz onunde bulundurarak bu insanlari hapiste beslemek israftan baska bir sey degildir. O yuzden sallandirmak gercekten iyi bir cozum olarak onumuzde duruyor. Tabii, sallandirmanin da kosullari olacak, mesela bu adamlarin bu sucu isledigi curutulemez bir sekilde kanitlanmasi gibi.

Bütçe Nedir    iktisat Nedir    Borsa Yorumları    Regülasyon Nedir    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri

CHP Izmir milletvekili Canan Aritman sayfasinda bu kisilerin agirlastirilmis muebbet hapis ile cezalandirilmasi ile ilgili bir anket duzenlemis. Agirlastirilmis muebbet hapis bizim ceza sistemimizde 15 yil gibi bir hapis cezasina karsilik geliyor, tabii Rahsan Ecevit bu kisiler icin de kalbi sizlayip bir GENEL AF daha cikarmaz ise.

Size cok kimsenin kafasinin basmadigi ama oldukca bariz bir ekonomik gerceklikten soz edecegim. Bir seyin maliyetini arttirirsaniz onu kullananlarin sayisinda azalma ortaya cikar, baska bir deyisle zorla guzellik olur. Nasil faizler yukseldigi zaman bu ekonomiyi yavaslatiyorsa, cinsel suclarin cezasi arttigi zaman cinsel suclarin miktari da azalacaktir.

1 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

bir de su yonden bakalim,
bu suclarin artmasinin sebebi uzerine dusunmekten ve bu sebepleri ortadan kaldirmanin yollarini aramaktan cok, bu suclara ne ceza versek diye dusunuyoruz.
ikincisi daha kolay; beynimizi daha az yorarak fikir beyan edebiliyoruz.