Yasar Erdinc ve Teknik Analiz

Bugun tahminlerden ve performanstan bahsediyoruz. Benim yaptigim tahminler de oldukca yanlis cikacak gibi gorunuyor ama daha zamani gelmedi performans degerlendirmesi yapmak icin. Ote yandan bundan 1 ay once Yasar Erdinc'in borsada ne olacagina yonelik tahminlerini gundeme getirmis ve bu tahminlerin yanlis cikacagi yonunde bir tahminde bulunmustuk. Ilgilenenler o yaziya buradan ulasabilirler.

Yasar Erdinc 2004 yilinda da borsada simdikine benzer bir hareketin gerceklestigini ve 1 ay icerisinde dolar bazinda kaybettiklerimizin %80'ini geri aldigimizi belirtiyor ve gelismeler konusunda endiselenmemizi soyluyor ve panige kapilip kagitlarimizi sattamamizi salik veriyor. Kendisi bu oneride bulundugu zaman IMKB -100 endeksi 36350 seviyesinde ve 1 ABD dolari 1.53 YTL civarinda. Gerci kendisi bu tahmini yaptiktan sonra borsa TL bazinda %8-9 yukseldi ama bu yukselis bugun bildigimiz uzere gecici idi.

Tutumluluk Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları    Nükleer Kirlilik    Nükleer Nedir    Fraktallar

Yaklasik bir ay sonra bakalim dolar bazinda borsada kaybettiklerimizin ne kadarini geri alabilmisiz. Bugun IMKB-100 34600 seviyesinden kapandi. Demek ki Yasar Erdinc'in tahmininden sonra borsa %5 daha dusmus; bugun dolar ise 1.63 YTL'den kapanmis. Demek ki dolar da %6.5 deger kazanmis. Yani Yasar Erdinc'in tahmini olan dolar bazinda %25'lik artisin aksine dolar bazinda IMKB %11.5 deger kaybetmis. Size gecen ayki yazimda sunu soylemistim: "kisa vadede borsada ne olacagini kimse bilmez, bunu bildigini soyleyen ya yalancidir ya da dunyanin en zengin insani. O yuzden bu tur uyaniklara paranizi ve zamaninizi kaptirmayin, unvanlari "doktor" olsa bile."

Benim unvanim da doktor, benim yaptigim kisa vadeli tahminlere de guvenmeyin. Kisa vadede piyasalarda ne olacagini bilsem portfoyumun getirisi TL bazinda 20 puan, dolar bazinda 35 puan dusmezdi. Yine de goreceli olarak iyi tahmin yaptigimi dusunuyorum.

0 Yorum Var.: