İsteyen Aracını Elektrikliye Dönüştürecek, "Krizle Mrizle İşimiz Yok"

İsteyen aracını elektrikliye dönüştürecek (Star)

Ankara’da elektrikli otonun ilk şarj istasyonu Sanayi Bakanlığı’nın bahçesine kuruldu. Törende konuşan Bakan Ergün, izin için başvurular olduğunu belirterek, isteyenin otomobilini elektrikli araca dönüştüreceğini söyledi.Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, isteyen herkesin otomobilini elektrikli araca dönüştürebileceğini söyledi. Bakan Ergün bununla ilgili olarak dönüşüm firmalarının bakanlığa başvurduklarını belirtti. Ankara’daki ilk elektrik şarj istasyonunu Sanayi Bakanlığı’na kurulması nedeniyle düzenlenen törene katılan Ergün, burada elektrikli Renault Fluence’i test etti. Bakan Ergün, test sürüşünün ardından elektirikli otoyla ilgili düşüncelerini ‘sessiz, seri’ olarak özetledi. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar’ın da katıldığı törende konuşan Ergün, ilk etapta 5 adet elektrikli otomobilin kendilerine teslim edileceğini belirterek, bundan sonraki adımların ise daha güçlü geleceğini ümit ettiğini söyledi.


Türkiye sağlam zeminde, krizle mrizle işimiz yok (Hürriyet)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile seçim sonrası ilk kez karşılaştığı TİM Genel Kurulu’nda, kriz endişelerine yanıt verdi. Erdoğan, yaşanan son siyasi gelişmelerin ekonomik krize neden olabileceği yorumlarına karşılık “Arkadaşlar geçin bu işleri, krizle mrizle işimiz yok. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü 2023 için koyduğumuz 500 milyar dolar ihracat seviyesi hedefini inşallah yakalayacağız. Bize küçük düşünmek yakışmaz” dedi.


Tüketim yok üretim var (Dünya)

Türkiye, dünyada en büyük 15. süt üreticisi ülke konumunda olmasına karşın, kişi başı içme sütü tüketiminde arka sıralarda. İçme sütü tüketiminde dünya ortalaması yıllık kişi başı 103 kilogram iken, Türkiye'de yıllık kişi başı 26,2 kilogram içme sütü tüketiliyor. Bir yaşam mucizesi diye nitelenebilecek kadar büyük besin değerine sahip olan sütün, insan yaşamındaki yeri insanlık tarihi kadar eskidir. Süt binlerce yıldır olduğu gibi insan vücudunun en ihtiyaç duyduğu içecek olmayı sürdürüyor. İnsanoğlu, 5000 yıldan beri süt içiyor.Yüzyıllardır sağlığa yararlı bir içecek olduğu söylenen sütün yararları uzmanlarca defalarca kanıtlandı. Uzmanlar, sütün içerdiği tüm kalsiyum ve vitaminlerle birçok hastalığı önlediğini, hatta tedavi ettiğini, bu yüzden de sağlık açısından bol miktarda süt tüketilmesi gerektiğini belirtiyorlar.


Her konuta bir baz istasyonu geliyor (Habertürk)

Mini baz istasyonları kurulması için test çalışmaları yapılıyor BTK Üyesi Galip Zerey, konutlara ve işyerlerine kapsama alanı sorununu aşmak için kablosuz modem boyutunda mini baz istasyonları kurulması için test çalışmaları yapıldığını söyledi Ev ve iş yerlerine ‘mini baz’ istasyonları geliyor.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) üyesi Galip Zerey, konutlara ve işyerlerine kapsama alanı sorununu aşmak için mini baz istasyonları kurulacağını belirterek, “Evi büyük ve geniş olanlar, bu mini baz istasyonlarını evlerine kurdurabilecek. Bunlar, wireless modem boyutunda olacak. Maliyeti de olmayacak. İlgili operatörle abonelik garantisi verince operatör onu evinize kuracak” dedi. Femtocell’lerin daha az manyetik dalga yayan mini baz istasyonları olduğunu söyleyen Zerey, şu bilgileri verdi: “Biz de bunları kullanmaya başlıyoruz ve Türkiye’de üretilmesini istiyoruz. Henüz düzenlemesi yapılmadı. Testleri devam ediyor. Evi büyük ve geniş olanlar, bunu evlerine kurdurabilecek. Kablosuz modem boyutunda olacak. Maliyeti de olmayacak.”

0 Yorum Var.: