Key Hesaplarını Tasfiyesinden Yine Sorun, Cari Açık Abartılıyor

KEY hesaplarının tasfiyesinde yine sorun

500 bin kişiyi içeren son listede, TC vatandaşlık numarası ve sicil numaralarında eksiklik olduğu için ödeme yapılamıyor. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olmak üzere 1986 yılında çıkarılan kanun ile başlatılan ve daha sonra bir sorun haline gelen Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesinde yine sorun yaşanıyor.KEY hesaplarının tasfiyesine ilişkin 2009 yılında çıkarılan son kanun çerçevesinde Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi tarafından hazırlanan son liste, Haziran ayı başında Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (EKGYO) gönderildi.Ancak, hak sahiplerinden büyük bir kısmının T.C kimlik numaraları ve sigorta sicil numaralarının olmadığı veya sicil numaralarının aynı olduğu tespit edildi.Bunun üzerine, söz konusu eksikliklerin giderilerek, bu durumdaki kişilerin hak kaybına uğramaması için yeniden çalışma başlatıldı.


'Cari açık abartılıyor, ihracatta rekor kırarız' (Radikal)

İhracatta 135 milyar doların aşılacağını belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, cari açığın önümüzdeki aylardan itibaren düşeceğini söyledi.İhracatta Cumhuriyet tarrihi rekorunun bu yıl kırılacağını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Orta Vadeli Program’daki (OVP) 127 milyar dolarlık hedefin ve 2008’deki 132 milyar dolarlık rekorun da aşılarak yıl sonunda ihracatta 135 milyar doların aşılmasını beklediğini söyledi. İhracattaki artışın haziran ayında yılın ilk beş ayında yaşanan yüzde 22’lik artışa paralel gerçekleşeceğini ifade eden Büyükekşi, “Haziran ayı da yılın ilk 5 ayına paralel olur. İhracatta her gün güncel rakamlar değişse de ay sonunda yüzde 20-25 seviyeyelerinde artış olur” dedi.


Gölge bakanların maaşı 9 bin TL (Habertürk)

Yeni hükümetle beraber göreve başlayacak 20 bakan yardımcısının maaşları bakandan az, müsteşardan fazla. Maaş belirlenirken, bakandan az, müsteşardan fazla olmasına dikkat edildi. Bakan yardımcılarının “imza” yetkisi de olacak. Şu anda milletvekilleri 10 bin 700, bakanlar 11 bin, müsteşarlar da 6 bin lira dolayında maaş alıyorlar. Hürriyet'in haberine göre kabinenin yeniden yapılanmasının ardından oluşturulan “bakan yardımcılıklarının” nasıl kullanılacağı belli oldu. İmza yetkisi olan bakan yardımcılarının aldığı kararların siyasi sorumluluğu bakanda olacak. Ancak bakan yardımcıları, cezai sorumluluk açısından devlet memurlarına uygulanan kurallara tabi olacaklar. Bakan yardımcılığı görevi tanımlanırken, “Müsteşarlar konulara sadece kamu açısından bakıyor. Yıllardan beri kamuda çalıştıkları için tek yönlü bakış açıları oluyor. Dışardan bir göz olmasının faydası olur. Yeni projeler üretilmesinde bakana katkı sağlar” yorumu yapıldı.

0 Yorum Var.: