Obama:"Kriz Bizi de Teget Gecti"

G-20 toplantisi icin Londra'ya giden Amerika Birlesik Devletleri baskani Barack Obama kaldigi otelde yaptigi basin toplantisinda Amerika'da baslayip tum dunyaya yayilan krizle ilgili kendisine yoneltilen soruya su cevabi verdi:

"Ham doll soon kriz teget gecti. Turkiye'de 2008'in son ceyreginde buyume rakami yuzde eksi 6.2 cikmasi durumuna teget gecme dendigine gore, Amerika'da da buyume rakaminin yuzde eksi 6.3 cikmasina teget gecme denmelidir. Binaenaleyh Amerika'da kriz oldugu ve kuresel krizi Amerika'nin cikardigi kulliyen yalandir. Bir teget gecme durumunun neden bu kadar abartildigina anlam veremiyoruz. Kriz psikolojiktir"

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler

Basin toplantisindan sonra aciklama yapan Avrupa Merkez Bankasi Trichet ise "Kriz Avrupa'ya ugramamistir bile. Turkiye yuzde 6.2 kuculdugunde kriz teget geciyorsa Avrupa ekonomisi yuzde 5.9 kuculdugunde teget bile gecmiyordur." dedi.

Kendisine Obama'nin ve Trichet'in aciklamalari sorulan Tayyip Erdogan ise "Kimseye umugumuzu siktirmayiz, yapilan aciklamalar viz gelir trichet gider" dedi ve hisimla toplanti salonunu terketti. Toplantiyi televizyonlarindan canli izleyen vatandaslarimiz da "helal olsun, lafini esirgemedi, Turkiye'ye iste boyle dogrulari soylemekten cekinmeyen bir basbakan lazim" dediler.

Gercekten de Erdogan'in durustlugune soyleyecek soz yok.

0 Yorum Var.: